En pratik su böreği tarifi! 30 dakikada hazır çıtır çıtır börek

Su böreği hamur işleri arasında çok fazla seviliyor. Pratik su böreği yapmak ise herkesin becerdiği bir şey değil. Peki en pratik su böreği nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Su böreğinin sosu ve harcı diğer böreklerden farklı olabilmektedir. Su böreğinde kalınlık çok önemlidir. Peki çıtır çıtır su böreği nasıl yapılır? İşte yanıtı...

SU BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER

6 adet böreklik yufka

İç Sosu İçin;

2 adet yumurta

Yarım su bardağı su

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

İç Harcı İçin;

Beyaz peynir

Kaşar peyniri

Maydanoz

Üzeri İçin;

1 adet yumurta

Susam

YAPILIŞI

İlk olarak su, süt, yumurta ve sıvı yağı çırpalım.

Sonra İç harcı hazırlamak için, rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peyniri karıştıralım ve biraz da maydanoz doğrayalım.

Ardından fırın tepsisine 1 yufkayı serelim.

Diğer 2 yufkayı bir kaç parçaya bölüp, sosa batırıp tepsiye güzelce yayalım.

Sonra iç harcın birazını dökelim, diğer 2 yufkayı da birkaç parçaya bölelim.

Böldüğünüz yufkaları sosa batırın ve tepsiye yayın.

Sonra kalan 1 yufkayı tepsinin üzerine serelim.

En son üzeri için yumurta sürelim, isteğe göre susam serpiştirin.

200 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.

Herkese afiyet olsun!