En pratik kahvaltı lezzeti! Sadece yufka ve kaşardan yapılan tava böreği tarifi

Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek lezzetlerden en pratiklerini sizler için bir araya getirdik. Yufka, yumurta ve kaşardan oluşan ortalama 20 dakikada yapılan börekle güne başlayabilirsiniz. İşte tava böreği tarifi…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Birkaç malzemeyle eşsiz bir tava böreğiyle kahvaltı sofralarını zenginleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra aynı zamanda aniden gelen misafirlerinize çayın yanında sunabilirsiniz. İçeriğini istediğiniz kadar zenginleştirebileceğiniz. Ancak daha hızlı pratik olsun diye sizler için tava böreğinin en basit halini araştırdık. İşte tava böreği tarifi...

TAVA BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER;

Bir adet yufka

Bir tane çay altığı kadar rendelenmiş kaşar

Yarım çay bardağı su

Tuz, karabiber

Bir yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI;

Yufkayı mutfak tezgahına serin.

Bir kabın içerisinde zeytinyağı, kaşar, tuz ve karabiberi karıştırın.

İç malzemenin biraz daha yumuşaması için içerisinde bir yemek kaşığı kadar su koyun.

Karıştırdığınız iç malzemeyi yufkaya eşit bir şekilde dağıtın.

Kare şeklini alması için önce üstten ortaya getirin. Elinizi ıslayıp o alanı hafif yumuşatın.

Sonra alt kısımdan yukarından ortaya getirdiğiniz kısmın üstüne koyun.

Orayı da ıslayıp kenarlardan yine orta kısma getirin.

Sonuç olarak kare bir şekil alan böreği daha önceden ısıttığınız teflon tavaya koyun.

Tavaya çok az yağ ekleyin.

5 dakika bekletin. Diğer yüzü çevirin orası da kızarınca tavadan alın.

Sıcak haldeyken dörde bölün. Tava böreğiniz servise hazır!

Afiyet olsun...

Bayat ekmeklerin dönüştüğü lezzet! En pratik yumurtalı ekmek tarifi