En pratik akşam yemeği: Fırında nohut dürüm tarifi! Çıtır çıtır lezzet

Pratik akşam yemeği araştıranlar fırında nohut dürüm tarifini deneyebilir. Tek yapmanız gereken nohutu haşlamak ve fırınlamak. Geri kalan kısımlar sadece 10 dakika. İşte akşam yemeğine pratik nohut dürüm tarifi ve malzemeleri…

HİLAL ÇAKIR

Fırında nohut dürüm tarifi merak ediliyor. Doyurucu bir bakliyat olan nohut lavaşla bir araya gelince lezzetini zirveye çıkarıyor. Peki, fırında nohut dürüm nasıl yapılır?

Fırında nohut dürümün püf noktası nohutların çıtır olmasıdır. Bunun için haşlandıktan sonra iyice kurulanmaları önemlidir. Fırın ısısını düşürmeyin, aksi halde yumuşak kalabilirler.

NOHUT İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış nohut (isteğe göre konserve de olabilir)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı sarımsak tozu (veya 1 diş ezilmiş sarımsak)

Tuz & karabiber

DÜRÜM İÇİN MALZEMELER

Lavaş veya tortilla ekmeği

1/2 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt tercih edilir)

1 tatlı kaşığı tahin (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı limon suyu

İnce doğranmış marul, domates, salatalık, kırmızı lahana

Taze nane, maydanoz (isteğe göre)

FIRINDA NOHUT DÜRÜM TARİFİ

Haşlanmış nohutları süzüp kurulayın (dış kabuklarını isterseniz çıkarabilirsiniz).

Derin bir kapta nohutları zeytinyağı, kimyon, kırmızı biber, sarımsak tozu, tuz ve karabiberle harmanlayın.

Nohutları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.

200°C (fanlı fırında 190°C) önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Arada karıştırın. Dışı çıtır, içi hafif yumuşak kalmalı.

Yoğurdu, tahini, limon suyunu karıştırın. Tuz ekleyin. Kıvamlı bir sos elde edin.

Dürüm Hazırlığı

Lavaşı hafif ısıtın. Lavaşın ortasına yoğurtlu sosu sürün.

Üzerine fırında pişmiş çıtır nohutları yerleştirin.

İnce doğranmış sebzeleri ve yeşillikleri ekleyin. Dürümü sarın.

Dilerseniz dürümü tekrar fırında 3-4 dakika ısıtarak dışının da hafifçe çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.

Yanında limon dilimi ve ekstra sosla servis edin.

Trakya'da yeni keşif: Edirne kebabı! Yiyen ne köfte ne kebap diyor...