AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Çok sevilen elmalı tart tarifi bugün Benim Yemeğim yemek yarışmasında belirleyici tarif olacak. Benim Yemeğim'de birbirinden farklı dört yarışmacı elmalı tart yaparken hünelerlerini gösterecek. En iyi yemek yazarı ödülü alan Şef Rafet İnce, elmalı tartın püf noktalarını anlatacak.
Benim Yemeğim'de yarışmacılar kendi yemekleri de dahil tüm yemekleri gözleri bağlı olarak tadacak ve puanlayacak. İşte Benim Yemeğim 12 Mart elmalı tart tarifi ve malzemeleri...
ELMALI TART MALZEMELER
4 Adet Elma
3 Su Bardağı Un
2 Su Bardağı Şeker
1 Adet Limon
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım Kase Ceviz
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Tatlı Kaşığı Vanilya
1 Su Bardağı Toz Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt
10 Dal Taze Nane
ELMALI TART TARİFİ
Elmalı tart tarifi için önce unun içine 1.5 su bardağı şeker, tereyağı ve 1 adet limonun kabuğunu ekleyip yoğuruyoruz. Hamuru tart kalıbına koyuyoruz.
Kalan hamurun bir kısmını kalıbın kenarına ekliyoruz.
180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Kalan şekeri tavaya koyuyoruz.
Şeker karamelize olunca elmaları doğrayıp içine ekliyoruz. 1 bardak sütün yarısını da ekliyoruz.
İçine 1 tatlı kaşığı vanilya, cevizi ve tarçını da ekleyip karıştırıyoruz.
Pişen tartı fırından alıp içine hazırladığımız harcı döküyoruz.
Kalan hamuru da üzerine rendeleyip 180 derece fırında 5 dakika daha kızartıyoruz
Krem şanti ve sütü çırpıyoruz.
Fırından aldığımız tartın üzerine krem şanti ekleyip üzerine bir dal taze nane koyup sunum yapıyoruz. Elmalı tart hazır. Afiyet olsun...