En lezzetli krambıl(crumble) tarifi! Krambıl nasıl yapılır?

Elmalı krambıl(crumble), kayısılı krambıl tarifi son günlerin merak edilen lezzetleri arasında yer alıyor. Peki, krambıl(crumble) nedir? Krambıl tarifi nasıl? Çayınızın yanına en lezzetli krambıl haberimizde...

Krambıl(crumble) İngiliz mutfağına ait bir tatlıdır. Elma, kayısı gibi çeşitli meyvelerden yapılır. Crumble ufalama anlamına geliyor. Peki, krambıl(crumble) tarifi nasıl yapılır? Evde elmalı, vişneli veya kayısı krambıl yaparak çayınızı lezzetli hâle getirebilirsiniz. İşte krambıl(crumble) tarifi ve malzemeleri...

KAYISILI CRUMBEL TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Üzeri için:

2 çorba kaşığı dolusu tereyağ

1 çorba kaşığı toz şeker

1 su bardağı un

Alt kısım için:

10-12 adet kayısı

1 çorba kaşığı toz şeker

KAYISILI CRUMBLE NASIL YAPILIR?

Krambıl(crumble) tarifi için önce kayısıların çekirdeklerini çıkarın ve iri olacak şekilde doğrayın.

Fırın kabına yayın ve üzerine şeker serpin.

Üzeri için soğuk tereyağ ve diğer malzemeleri bir kabın içine koyarak parmak uçları ile malzemeleri birbirine yedirin.

Daha sonra iki elin arasında ufalanacak şekilde karıştırın.

Hamur kum tanesi kıvamında olmalı.

Bu hamuru kayısıların üzerinde paylaştırın.

180 derece fırında üzeri kızarmaya başlayıncaya kadar (40-45 dakika) pişirin.

Ilıkken vanilyalı dondurma ile servis edin.

Krambıl(CRUMBEL) NEDİR?

Krambıl tatlısının tarihi 2. Dünya Savaşına kadar uzanıyor. Çeşitli meyvelerden yapılan bu tatlı, İngiliz mutfağına aittir. Savaş sırasında kısıtlı malzeme ile turta yapmak istenmiş. Fakat yeterli malzeme olmadığı için olduğu kadarıyla denilip meyvelerin dizildiği tepsinin üzerine az miktar un ufalanıyor. Bu nedenle de ufalama anlamına gelen Crumble denilen bu tatlıya kullanılan malzemeler nedeniyle "Kırıntı Turta" da deniliyor.