En lezzetli kek tarifleri arasında! Tahinli kek nasıl yapılır? Tahinli kek tarifinin püf noktaları neler?

noktaları neler? Tahinli kek akşam oturmalarında sevilerek tüketiliyor. Bu kek içerisine lezzet veren ceviz parçaları da giriyor. Peki tahinli kek nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Nur Sena Sarıtaş

Tahinli kekin püf noktaları arasında malzemeleri oda sıcaklığında kullanmak ve tane tane olmasın diye mikserle karıştırmak var. İşte lezzeti damağınızda kalacak tahinli kek tarifi...

Tahinli kek diğer hamur işleri kadar zararlı değil. Çünkü şeker yerine pekmez kullanılabilir. Peki tahinli kek nasıl yapılır?

TAHİNLİ KEK İÇİN MALZEMELER

150 gr yumuşatılmış tereyağı

2 yumurta

1 çay bardağı tahin

1 su bardağı kavrulmuş ve iri çekilmiş ceviz içi

¾ su bardağı toz şeker

2 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Üzeri için

Yarım su bardağı tahin

Yarım yemek kaşığı esmer şeker

TAHİNLİ KEK NASIL YAPILIR?

Derin bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikser ile iyice çırpın.

Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırmaya devam edin ve tahini ilave edin.

Son olarak un, kabartma tozu, ceviz ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Baton kek kalıbını yağlayın.

Üzerine hazırladığınız harcı dökün.

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız kekin üzerine bol miktarda tahin sürün ve esmer şeker serpin ve dinlendirin.

Tahinli keki, karışık hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.

PÜF NOKTALARI

Tarife başlamadan önce malzemeleri çıkartarak oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Kek harcını hazırlarken mikser kullanın.

Böylece topaklanma oluşumunu önleyebilirsiniz.

Hazırladığınız harcın üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.

Pişirme işleminin ardından keki kalıptan çıkartın ve servis tabağına alın.

Bu sayede kekinizi dağılmadan çıkartabilirsiniz.

Üzeri için esmer şeker yerine tahinli pekmez karışımını kullanabilirsiniz.