En lezzetli iftariyelik! Tahinli pidenin bir dilimi tıka basa doyuruyor açlığınızı unutturuyor

Tahinli pide sıcacık servis edilmeli. Tahin, toz şeker ve bal ile süslenen tahinli pide nasıl yapılır? Bu pidenin lezzetinin sırları neler?

Tahinli pide içerisine alabildiği kadar un girmeli. Tahinli pideyi evde 180 derecelik fırında pişirebilirsiniz. Peki tahinli pide nasıl yapılır?

Tahinli pidenin en önemli özelliği az kalorisine rağmen uzun süre tok tutmasıdır.

TAHİNLİ PİDE İÇİN MALZEMELER

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı kuru maya

1 su bardağı ılık su

Aldığı kadar un

ÜZERI İÇİN:

2 su bardağı tahin

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı bal

YAPILIŞI

Toz şeker ve mayayı derin bir kaba alın. Üzerine ılık su ekleyip, kabarana dek bekletin.

Daha sonra ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve kabarana kadar bekleyin.

Hamurdan parçalar koparın ve hafif unlanmış zeminde merdane ile ince olacak şekilde açın. Birer çorba kaşığı tahin ile toz şeker koyup, tekrar yoğurun.

Beş dakika bekledikten sonra merdaneyle incecik açın ve üzerine tahin sürüp, toz şeker serpin.

Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından aldıktan sonra üzerine bal gezdirin ve ceviz serpin.