Çökertme kebabı tarifi ana yemek araştırması yapanlar tarafından merak ediliyor. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? Patates ızartması ve et kavurmasının buluşması ile ortaya çıkan çökertme kebabı tarifi ve malzemeleri haberimizde...
ÇÖKERTME KEBABI İÇİN MALZEMELER
750-800 gr yağsız et
6-7 iri patates
2 baş soğan
1domates
Kekik ve tuz
4 kâse yoğurt
3-4 diş sarımsak
ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ
Etler jülyen doğranır. Suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Eğer pişmezse kaynamış su ve az tuz ilave edilerek iyice pişirilir.
Yemeklik doğranmış soğan ilave edilerek kavrulur. Et çok yağsız ise az yağ ilave edilip kavrulur. En son küp doğranmış domates ilave edilir. Çok az sıcak su ilave edilip hafif kavrulup kapatılır üzerine kekik gezdirilir ve altı kapatılır.
Et pişerken patatesler ince doğranır ve hafif tuzlanıp kızartılır. Yağı süzülerek tabaklara yerleştirilir. Başka bir kapta sarımsak yoğurt karışımı hazırlanır. Patateslerin üzerine gezdirilir. Üzerine etler yerleştirilir ve arzu edilirse kırmızı biber tereyağ yakılarak üzerinde gezdirilir. Afiyet olsun...