Yazın yoğurtlu meze tarifi arayanlara MasterChef'te jüri olan Şef Mehmet Yalçınkaya'nın çok sevdiği atom tarifini hazırladık. Yoğurtlu mezeler arasında en kolayı olan atomun ana malzemesi Arnavut biberi. İşte Ege'nin meşhur lezzetli mezesi atom tarifi ve malzemeleri...
ATOM TARİFİ İÇİN MALZEMELER
5 adet kurutulmuş Arnavut biberi
1kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Zeytinyağı
Tereyağı
ATOM TARİFİ
Atom tarifi için önce yoğurt, sarımsak ve tuzu iyice karıştırın.
Başka bir tavada erittiğiniz tereyağı ile birlikte zeytinyağını karıştırın.
Biberleri doğrayın ve yağlı karışıma ekleyin. Üzerine toz biber ekleyin. Birkaç tur karıştırdıktan sonra ocağı kapatın.
Yoğurdu servis tabağına alın ve kaşıkla üzerini hafif çukurlaştırın. Üzerine biberli karışımı dökün. Afiyet olsun...