Aksam.com.tr/Mor Papatya
Haşlaması, kızartması, fırınlanması ile yan ürün olarak kullanılsa da, patates tek başına da her öğünde lezzetiyle ve farklı yapım seçenekleriyle göz ve mide doldurabilir. İşte patatesle yapacağınız farklı tarifler:
ELAZIĞ'DAN REYHANLI PATATES İÇİN MALZEMELER
3-4 orta boy patates
1 baş soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kurutulmuş reyhan
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber ve tuz
YAPILIŞI
Bir tencerede patatesleri kabuğuyla haşlayın.
Kabuklarını soyduğunuz patatesleri çatal yardımıyla ezin.
Bir tavada zeytinyağı ve soğanları kavurun.
Ardından tavaya salça ekleyin.
Kavurduğunuz salçalı soğanlara; tuz, karabiber ve reyhanları ekleyin.
Hemen ardından ezdiğiniz patatesleri tavadaki karışıma ilave edin ve iyice karıştırın.
Bir tabağa aldığınız patateslerin üzerini reyhanla süsleyerek servis edebilirsiniz.
ANTALYA'DAN SÜTLÜ PATATES İÇİN MALZEMELER
3-4 orta boy patates
2 bardak süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI
Tabanı yapışmayan bir tavaya patatesleri iri küpler halinde doğrayın.
Üzerine 2 bardak süt ve üstünü aşacak şekilde su ilave edin ve pişirin.
Süt ve suyu çekerek pişen patateslerin üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyin.
2-3 dakika daha ocakta demlenen patateslerin üzerine karabiber serperek hem kahvaltıda hem de akşam yemeklerinde sunabilirsiniz.
MALATYA'DAN SALÇALI PATATES KAVURMASI İÇİN MALZEMELER
3-4 orta boy patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI
Küp küp doğradığınız patatesleri bir süre tuzlu suda bekletin.
Bir tavaya aldığınız yağı kızartın.
İyice kuruladığınız patatesleri kızgın yağa atın ve kızartın.
Yeterli kızarma kıvamına ulaştığınızda salçayı ilave edin.
Bir süre daha patatesle salçayı kavurun.
Bir tabağa aldığınız patateslerin üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.