HİLAL ÇAKIR
Akşam yemeği için ne pişireceğinize karar veremediyseniz, en kolay ve pratik kıymalı pide tarifi tam size göre olabilir. Hem lezzetli hem de kısa sürede hazırlayabileceğiniz kıymalı pide, sofralarınızı şenlendirecek.
Kıymalı pide genellikle uzun süren mayalanma işlemleriyle bilinse de, bu tarifle en kolay şekilde hazırlayabilir ve hızlıca pişirebilirsiniz. Herkesin severek tüketeceği kıymalı pide tarifini denedikten sonra sıkça yapmak isteyeceğinizden emin olabilirsiniz.
Akşam yemeklerinde sizi uğraştırmadan, çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz alternatif arıyorsanız, pratik kıymalı pide tarifi tam da size göre olabilir. İşte, sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz kıymalı pide tarifi, akşam yemeği için ideal bir seçenek.
Malzemeler
500 gram kıyma
2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Unu geniş bir kaba alın, tuz, şeker ve suyu ekleyip karıştırın. Sonrasında hamuru yoğurun ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
Kıyma, doğranmış soğan, sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberi bir kaba koyup karıştırın. Karışım iyice karıştıktan sonra harcınız hazır.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ince uzun şekilde açın. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı koyun. Hamurun kenarlarını katlayarak kapalı pide şekli verin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Kızaran pidenizin üzerine dilediğiniz gibi tereyağı sürerek servis edebilirsiniz.