MasterChef yarışmacılarını çıldırtan tatlı: Krem karamel tarifi! Kimse yapamadı, işte tarifi

Krem karamel tatlısı bugünkü MasterChef All Star'ın belirleyici tatlısı oldu. MasterChef'te her sene yapılan tatlılardan biri olan krem karamel iki aşamada yapılıyor. Peki, krem karamelin kıvamı, tadı, görseli nasıl olmalı? İşte nefis krem karamel tarifi...

Hilal Çakır

MasterChef All Star'ı izleyenler krem karamel tarifini araştırıyor. Kolay tatlı tariflerinden biri olan krem karamel bilindik malzemelerle hazırlanıyor. İki aşamada yapılan tatlının kıvamını tutturmak önemli. Akşam yemeğine hafif bir tatlı arıyorsanız krem karamel iyi bir tercih olabilir. İşte kolay tatlı krem karamel tarifi ve malzemeleri...

KREM KARAMEL MALZEMELER

KREM İÇİN

6 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 litre süt

KARAMEL İÇİN

1 su bardağı şeker

6-7 yemek kaşığı su

KREM KARAMEL TARİFİ

Öncelikle küçük bir teflon tavaya karamel için şeker ve su konur.

Tava ocağın büyük gözüne yerleştirilir ve yüksek ateşte şeker suyunu çekip rengi koyulaşana kadar pişirilir.

Dikkat edilmesi gereken karamelin rengi çok koyulaşmadan ocaktan almaktır, çünkü siz farketmeden karamel yanabilir.

Ocaktan alınan akışkan karamel hiç vakit kaybetmeden kaplara eşit olarak dağıtılır. (Soğutursanız karamel kristalleşir ve akmaz.)

Derin ve geniş bir kapta oda sıcaklığında yumurtalar ve şeker yoğunlaşana ve köpürene kadar çırpılır.

İçine 1 paket vanilya ilave edilir ve 2 dk. daha çırpmaya devam edilir.

Yumurtalı karışıma süt eklenerek ve yüksek devirde çırpma işlemine 3-4 dk. devam edilir.

Mikser kullandığınız için yumurtalar aşırı şekilde kabaracak. Üzerinde biriken köpükleri sıvı karışım görünene ve köpük tamamen temizlenene kadar kepçe ile alın.

Karamel koyduğunuz kaplara bölüştürün.

Fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtın, ocakta su kaynatın.

Borcam yada başka bir fırın kabına karamel kaplarını yerleştirin.

Sıcak suyu borcama kapların yarısına gelecek şekilde dökün ve fırına verin.

Üzerileri kızarana kadar pişirin.

Kaplarından çıkartarak ılınmasını bekleyin ve buzdolabına alın.

Yaklaşık 12 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Balığı böyle pişirmeyin, Omega-3'ü yok ediyor! İşte balık nasıl pişirilir sorusunun cevabı