En kolay ve hafif sütlü tatlı! Karamelli trileçe tarifi

En kolay ve hafif sütlü tatlılardan biri olan karamelli trileçe oldukça lezzetli. Çay yanına hafif bir sütlü tatlı arayanların favorisi genellikle karamelli trileçe oluyor. Hafif bir tatlı tarifi olan karamelli trileçe oldukça bir pratik bir şekilde yapılabiliyor. Peki karamelli trileçe tarifi nasıl yapılır? İşte en kolay ve hafif sütlü tatlı olan karamelli trileçenin adım adım tarifi…

HİLAL ÇAKIR

En kolay ve hafif sütlü tatlıların arasında en çok sevilenlerden biri karamelli trileçe olarak ön plana çıkıyor. Birçok kişi en kolay karamelli trileçe tarifini araştırıyor. Çay yanına hafif sütlü bir tatlı arayanların favorisi olan karamelli trileçe tarifi oldukça pratik bir şekilde hazırlanıyor.

EN KOLAY VE HAFİF SÜTLÜ TATLI TRİLEÇE

Tatlılar arasında hafif bir lezzet olarak tercih dilen karamelli trileçe tarifinin yapılışı merak ediliyor. Çayın yanına en çok yakışan karamelli trileçenin tarifi ise sanıldığı kadar zor değil. Peki karamelli trileçe tarifi nasıl yapılır? İşte en kolay ve hafif sütlü tatlı olan karamelli trileçenin adım adım tarifi...

KARAMELLİ TRİLEÇE TARİFİ

Malzemeler:

4 adet oda sıcaklığında yumurta 1 çimdik tuz,

3/4 su bardağı toz şeker,

3/4 su bardağı un,

1 paket vanilya,

1 tatlı kaşığı kabartma tozu,

1/2 su bardağı toz fıstık,

Şerbet malzemeleri:

3 su bardağı süt,

1 su bardağı toz şeker,

1 paket krema,

Karamel sos için malzemeler:

1 su bardağı toz şeker,

4 çorba kaşığı su,

1 tatlı kaşığı limon suyu,

Oda sıcaklığında 90 gram tereyağı,

Yarım su bardağı oda sıcaklığında krema,

Karamelli trileçe yapılışı:

Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Tuz ile aklarını köpürene kadar çırpın. Bir yandan yavaş yavaş toz şekeri ilave edin ve kabarana kadar çırpın. Sarılarını da ilave ederek karıştırın

Kalan malzemeleri de ekleyin ve spatula ile söndürmeden karıştırın. Pişirme kâğıdı serilmiş ve kenarları yağlanmış fırın kabına dökün

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Kekin kenarlarını kurtarın ve bir tepsiye ters çevirin. Ilıyınca dikkatlice iki tarafına çatalla gözenekler açın. Alt kısmı yukarıya gelecek şekilde dikkatlice tekrar pişirdiğiniz kalıba yerleştirin

Şerbet için süt ve şekeri bir tencereye alın ve eriyene kadar orta ateşte karıştırın. Ocaktan alıp kremayı ilave edin iyice karıştırın. Yavaş yavaş kekin üzerinde gezdirerek dökün. Buzdolabında 2 saat soğutup dinlendirin

Bu esnada karamel için toz şekeri, suyu ve limon suyunu bir sos tenceresine alın ve hiç karıştırmadan sütlü kahverengini alana kadar pişirin.

Dikkatlice tereyağını ilave edin ve eriyene kadar karıştırın. Kremayı da ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın. Soğuyana kadar karıştırın. Trileçenin üzerinde gezdirerek servis edin.

Afiyet olsun...