Günün menüsüne karar veremeyenler için adım adım tirit tarifini anlattık. Baharatlarla ve tırnak pideyle eşsiz bir lezzet olan tirit tarifi hem kolay hem de doyurucu. Tirit, kuzu, dana veya tavuk etinden yapılabiliyor. Kıymalı tirit de yapabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan tarife uyum sağlamak. Etin pişirilmesi, pidelerin doğranması ve sosun hazırlanması olmak üzere tirit üç adımda hazırlanır.
Tiritin yanına çorba ekleyerek günün menüsünü planlayabilirsiniz. Tirit, Doğu Anadolu veya Güney Doğu Anadolu'da sevilerek tüketilen bir yemektir. İşte tiritin yapılışı ve malzemeleri...
TİRİT MALZEMELERİ
500 gram kuzu eti
4 adet tırnak pide
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı pul biber veya salça
2 iri diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
TİRİT TARİFİ
Tirit tarifine önce kuzu etlerini doğrayarak başlayın. Ardından doğranmış kuzu etlerini düdüklü tencerede haşlayın. İçine tuz, karabiber ekleyip düdüklü ayarına göre pişirin.
Etleri pişince bir çatal yardımıyla lif lif didikleyin. Suyunu ayırın.
Tiritin ikinci kısmına geçebilirsiniz. Pideleri küp küp doğrayıp 15 dakikalığına fırına verin ve kıtır kıtır olmasını sağlayın. Tabaklara bölüştürdüğünüz pidenin üzerine etin suyundan gezdirin ve etleri yerleştirin.
Yoğurdu çırpıp etlerin üzerine gezdirin. Tereyağını eritip içine kırmızı biber veya salça ekleyip kızdırın.
Kırmızı yağı yoğurdun üzerine gezdirip sıcak sıcak servis edin. Didiklenmiş et yerine tavuk veya kavrulmuş kıyma da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun...