KADİR TEKİN
Akşam yemeğine kolay yemek tarifi arayan birçok kişi tavuk ciğeri tercih ediyor. En kolay tavuk ciğeri tarifi akşam yemeğine 5 dakikada hazırlanabiliyor. Peki, en kolay tavuk ciğeri tarifi ne? Tavuk ciğeri tarifinin püf noktaları neler? İşte akşam yemeği sofrasına 5 dakikada hazır leziz tavuk ciğeri tarifi...
Malzemeler
450-500 gram tavuk ciğer,
1 çorba kaşığı un,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
Kekik,
Karabiber,
Kimyon,
Tuz,
1 adet büyük kuru soğan,
Birkaç adet maydanoz,
Öncelikle ciğeri yıkayın ve beyaz görülen kısımlarını kesin.
Küçük küçük doğradığınız ciğerleri tavaya koyun ve kısık ateşte kapağı kapalı halde pişirin.
Suyunu çektiğinde yağ ilave edin.
Yağ ile kızarmaya başlayan ciğerlere tercihe göre tuz, karabiber, kekik ve kimyon ilave edin.
Ocaktan almaya yakın 1 yemek kaşığı unu ciğerlerin üzerine serpin ve karıştırın.
2-3 dakika un kokusu geçmesi için kavurun ve ocağı söndürün.
Kuru soğanları piyazlık doğrayın ve elle ovun. Ciğerlere ekleyin yanına ekleyin.
Servis tabağına alın. Doğranmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Tavuk ciğeri tarifiniz hazır, afiyet olsun!