En kolay tavuk ciğeri tarifi: 10 dakikada hazır! 1 kaşık ekleyince ciğerin kokusunu alıyor

En kolay akşam yemeği önerilerinden biri olan tavuk ciğeri birçok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. Özellikle ciğerinin kokusundan rahatsız olanlar için pişirmeden önce bilmeniz gereken birkaç püf noktası var. En kolay tavuk ciğeri tarifi 10 dakikada sofraya hazır oluyor. Peki, en kolay tavuk ciğeri tarifi nasıl hazırlanır? Tavuk ciğerinin kokusunu engellemenin püf noktası ne? işte 10 dakikada hazırlanan tavuk ciğeri tarifi…

KADİR TEKİN

Tavuk ciğeri hem pratik hazırlanışı hem de lezzetinden dolayı birçok kişinin akşam yemeği tercihlerinden biri oluyor. Doyurucu bir tarif olan tavuk ciğeri kısa sürede pişiyor, 10 dakikada sofraya hazır oluyor. Peki, en kolay tavuk ciğeri nasıl hazırlanır?

1 KAŞIK UN EKLEYİNCE CİĞERİN KOKUSUNU ALIYOR

Tavuk ciğeri kısa sürede piştiği için çok tercih edilen yemeklerden biri olsa da çoğu kişi kokusundan rahatsız oluyor. Peki, tavuk ciğerinin kokusu nasıl engellenir? Tavuk ciğerin kokusunu almak için bir kaşık un eklemek yetiyor. İşte tavuk ciğeri tarifi ve malzemeleri...

TAVUK CİĞERİ PİŞİRMEDEN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKEN PÜF NOKTALAR

Ciğerleri pişirirken fazladan su eklemeyin. Kendi kendine suyunu çekmesini bekleyin.

Ciğerin içerisine domates sosu ya da küçük küçük doğradığınız domateslerden ekleyebilirsiniz.

İstediğiniz baharat çeşidini ilave edebilirsiniz.

Eklediğiniz un ciğerin kokusunu alacaktır.

10 DAKİKADA HAZIR OLAN EN KOLAY TAVUK CİĞERİ TARİFİ

Malzemeler

450-500 gram tavuk ciğer

1 çorba kaşığı un

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kekik

Karabiber

Kimyon

Tuz

1 adet büyük kuru soğan

Birkaç adet maydanoz

TAVUK CİĞERİ TARİFİNİN ADIM ADIM YAPILIŞI

Ciğeri yıkayın ve tavuk ciğerlerinin beyaz görülen kısımlarını attıktan sonra doğrayın.

Doğradığınız ciğerleri tavaya koyun ve kısık ateşte kapağı kapalı halde pişirin.

Suyunu çektiğinde yağ ilave edin.

Yağ ile kızarmaya başlayan ciğerlere tercihe göre tuz, karabiber, kekik ve kimyonu ilave edin.

Ocaktan almaya yakın 1 yemek kaşığı unu ciğerlerin üzerine serpin ve karıştırın.

2-3 dakika un kokusu geçmesi için kavurun ve ocağı söndürün.

Kuru soğanları piyazlık doğrayın ve elle ovun. Ciğerlere ekleyin.

Servis tabağına alın ve doğranmış maydanoz ile süsleyin.

Tavuk ciğeri tarifiniz hazır, afiyet olsun!