KADİR TEKİN
Tavuk ciğeri hem pratik hazırlanışı hem de lezzetinden dolayı birçok kişinin akşam yemeği tercihlerinden biri oluyor. Doyurucu bir tarif olan tavuk ciğeri kısa sürede pişiyor, 10 dakikada sofraya hazır oluyor. Peki, en kolay tavuk ciğeri nasıl hazırlanır?
Tavuk ciğeri kısa sürede piştiği için çok tercih edilen yemeklerden biri olsa da çoğu kişi kokusundan rahatsız oluyor. Peki, tavuk ciğerinin kokusu nasıl engellenir? Tavuk ciğerin kokusunu almak için bir kaşık un eklemek yetiyor. İşte tavuk ciğeri tarifi ve malzemeleri...
Ciğerleri pişirirken fazladan su eklemeyin. Kendi kendine suyunu çekmesini bekleyin.
Ciğerin içerisine domates sosu ya da küçük küçük doğradığınız domateslerden ekleyebilirsiniz.
İstediğiniz baharat çeşidini ilave edebilirsiniz.
Eklediğiniz un ciğerin kokusunu alacaktır.
450-500 gram tavuk ciğer
1 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kekik
Karabiber
Kimyon
Tuz
1 adet büyük kuru soğan
Birkaç adet maydanoz
Ciğeri yıkayın ve tavuk ciğerlerinin beyaz görülen kısımlarını attıktan sonra doğrayın.
Doğradığınız ciğerleri tavaya koyun ve kısık ateşte kapağı kapalı halde pişirin.
Suyunu çektiğinde yağ ilave edin.
Yağ ile kızarmaya başlayan ciğerlere tercihe göre tuz, karabiber, kekik ve kimyonu ilave edin.
Ocaktan almaya yakın 1 yemek kaşığı unu ciğerlerin üzerine serpin ve karıştırın.
2-3 dakika un kokusu geçmesi için kavurun ve ocağı söndürün.
Kuru soğanları piyazlık doğrayın ve elle ovun. Ciğerlere ekleyin.
Servis tabağına alın ve doğranmış maydanoz ile süsleyin.
Tavuk ciğeri tarifiniz hazır, afiyet olsun!