En kolay tatlı: Dakikalar içinde hazırlanıyor! İşte pratik tiramisu tarifi

En kolay tatlı tarifleri arasında da gösterilebilen tiramisu, bu tarif ile dakikalar içinde hazırlanabiliyor. Bu nedenle tatlı seven birçok insan tarafından da tercih edilebiliyor. İşte söz konusu en kolay tatlı tarifleri arasında da gösterilebilen tiramisu tarifi…

Okan Kabuk

En kolay tatlı denildiğinde birçok kişinin aklına farklı farklı tatlılar gelebiliyor. Ancak kolay tarifi ile hızlıca hazırlanabilen tiramisu, pek çok insanın vazgeçilmezi haline bile gelebiliyor. Öte yandan eve gelen misafirler için de pratik bir şekilde hazırlanabilen tiramisu, enfes lezzetiyle damaklardan adeta silinmeyecek bir lezzet de bırakabiliyor. Üstelik dakikalar içinde hazırlanabiliyor.

PRATİK TİRAMİSU TARİFİ

Tatlı seven birçok insanın tükettiği tiramisu, birkaç malzeme ile kolayca hazırlanabiliyor. Nitekim tiramisu tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekilde;

1 adet hazır pandispanya keki.

Muhallebisi için: 2,5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu), 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu) 200 gram labne peyniri (1 paket).

Islatmak İçin: Yarım su bardağı sıcak su ve 3'ü 1 arada hazır kahve.

Üzeri için: Kakao.

HAZIRLANIŞI

Tiramisu tarifi için gerekli olan yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra hazırlanış aşamasına geçilebilir. İşte söz konusu tiramisu tarifi;

Muhallebi için un, şeker, süt ve yumurta çırpılır. Ardından ocakta kaynayana kadar pişirilerek karıştırılır.

Kaynadıktan sonra altı kapatılır ve hızlıca soğuması için ayrı bir kaba boşaltılır.

Ortalama 15 dakika bekledikten sonra ılıdığı görülebilir. Sonra labne peyniri ilave edilir ve mikser aracılığıyla pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.

Öte yandan sıcak su ile hazır kahve çözdürülür ve hafif soğuması bekletilir.

Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı koyulur ve hazırlanan kahvenin yarısıyla ıslatılır.

Ardından kremanın yarısı ilave edilerek güzelce yayılır.

Kalan kahve ile üst kat da ıslatılır ve pandispanyanın ikinci katı kremanın üstüne kapatılır.

Kalan krema pastanın üstüne ilave edilir ve pastanın üzeri ile kenarlarına güzelce spatula ya da pasta sıvama aparatı aracılığıyla kapatılır.

Ardından süzgeç yardımı ile kakao serpilir.

Devamında buzdolabında birkaç dinlendirilir. İmkan varsa 1 gece de dinlendirilebilir.

Ardından servis edilerek afiyetle tüketilebilir.