En kolay sütlü tatlı: Kadayıflı muhallebi tarifi! Püf noktası topaklanmaması

Kadayıflı muhallebi yazın sevilen sütlü tatlılarından biri. Özellikle kolay bir soğuk tatlı arıyorsanız tam size göre bir lezzet. Çünkü tek püf noktası muhallebi tarifinde saklı. Kadayıflı muhallebide en sık yapılan hata sürekli karıştırılmamasıdır. Bu durum muhallebinin topak topak olmasına neden olur. İşte nefis kadayıflı muhallebi tarifi…

HİLAL ÇAKIR

Kolay sütlü tatlı araştıranlar kadayıflı muhallebi tarifini araştırıyor. Peki, kadayıflı muhallebi nasıl yapılır? Muhallebinin sırrı lastik gibi olmamasıdır. İşte adım adım tüm püf noktalarıyla birlikte kadayıflı muhallebi tarifi ve malzemeleri...

KADAYIFLI MUHALLEBİNİN PÜF NOKTALARI

Sütü ısıtırken topaklanmaması için sürekli karıştırın.

Nişasta ve un oranını dengeli kullanın, fazla koyarsanız kıvam lastik gibi olur.

Vanilya ve tereyağı piştikten sonra eklenmeli, lezzet ve doku için önemli.

KADAYIFLI MUHALLEBİ MALZEMELER

1 litre süt

4 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 adet yumurta sarısı

1 paket krem şanti

SÜSLEME İÇİN

4 su bardağı kavrulmuş tel kadayıf

1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ

Öncelikle evde kadayıf varsa kendinizde kadayıfı kavurabilirsiniz. Fakat hazır hali de marketlerde satılıyor.

Vanilya ve krem şanti haricindeki tüm muhallebi malzemelerini tencereye ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Altını kapattıktan sonra krem şanti ve vanilyayı da ekleyin karıştırın.

Borcamın altına kadayıfı yerleştirin. Ardından üstüne muhallebiyi dökün ve üzerini tekrar kadayıfla kapatın. Fındık veya cevizle süsleyebilirsiniz.