En kolay sufle tarifi! Dikkat! 12 dakikayı geçerse kek olur

Sufle tarifi merak ediliyor. Peki, sufle nasıl yapılır? Suflenin tam kıvamında, içi akışkan ve dışı kabarmış olması gerekiyor. İşte tatlı arayanlara nefis sufle tarifi ve malzemeleri…

HATİCE GÖVENÇ

Çay yanına sufle tarifi araştırılıyor. Sufle yaparken kıvam, zaman ve sıcaklık üçlüsünü dengede tutmak en kritik noktadır. Fakat bununla da yeterli değil. Sufle tarifinin tutması için bazı püf noktalara dikkat etmek şart.

SUFLE PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

1. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin

Direkt ateşte eritmek çikolatayı yakabilir.

Benmari: Çikolata ve tereyağı, sıcak su dolu bir tencerenin üzerine oturtulmuş bir kapta yavaşça eritilir.

2. Yumurtaları iyice çırpın

Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpmak kabarmayı sağlar.

Mikser kullanıyorsan en az 3–4 dakika çırpın.

3. Unu eleyerek ekleyin

Topaklanmayı önler, karışımın dokusunu pürüzsüz yapar.

Az miktarda un kullanılmalı; fazla olursa içi akışkan olmaz.

4. Karışımı fazla karıştırmayın

Çırpılmış yumurtayı ve erimiş çikolatayı birleştirirken spatulayla yavaş yavaş karıştırın. Hava sönmesin.

5. Kapları önceden yağlayın ve unlayın

Suflenin kabın içinde rahatça kabarması ve sonra çıkması için gereklidir.

6. Fırını mutlaka önceden ısıtın

180°C alt-üst fanlı fırında 8–10 dakika yeterli. Fırın soğuksa kabarmaz, fazla pişerse içi akmaz.

7. Süreyi aşmayın

9 dakika genelde idealdir. 12 dakikayı geçersen "akışkan sufle" değil, "kek" olur.

Fırından çıkar çıkmaz servis edin. İçindeki çikolata sıcakken akar. İçine minik bir parça çikolata (küp) koyarsan ekstra akışkan olur.

EN KOLAY SUFLE TARİFİ (2 KİŞİLİK)

Malzemeler

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı un

80 gram bitter çikolata (yaklaşık yarım tablet)

2 yemek kaşığı tereyağı

SUFLE TARİFİ

Fırını 180°C'ye (alt-üst) ayarlayın. Fırın ısınırken sen karışımı hazırlayabilirsin.

Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. (Yani bir kâsenin içinde, kaynar su dolu bir tencerenin üzerinde erit.)

Yumurtaları ve şekeri çırpın. Köpük gibi olana kadar çırpın. Mikser varsa daha iyi olur.

Elenmiş unu ekle, karıştır. Eritilmiş çikolatalı karışımı ekleyin.

Spatula ya da kaşıkla nazikçe karıştırın. Küçük sufle kaplarına ya da fırın kabına dökün.

Kapların içini önce yağla, sonra un serpersen yapışmaz. Önceden ısıtılmış fırında 8–10 dakika pişirin.

Kenarları pişip ortası akışkan kalmalı. Uzun tutarsan kek olur.

SERVİS ÖNERİSİ

Üzerine pudra şekeri, vanilyalı dondurma veya çilek ekle, şıklığı katlayın.

Sıcakken servis edin, çünkü içi akarken lezzet zirvede olur.