Kahvaltıya simit yemek isteyenler bu tarifi denemeli. Milföyle hamurundan yapılabilen simit çok lezzetli oluyor. Peki ama nasıl? İşte yanıtı...
MİLFÖYLÜ SİMİT İÇİN MALZEMELER
4 adet yumuşamış milföy
Peynir (isteğe bağlı sade veya farklı malzeme)
1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
1/2 (yarım) çay bardağı su
1 çay bardağı susam
YAPILIŞI
Öncelikle yumuşamış milföylerimizi merdaneyle çok az açalım.
Kenarına videodaki gibi peyniri koyalım ve rulo şeklinde saralım daha sonra kenarlarını birleştirelim.
Halka haline getirdikten sonra pekmezi suyla karıştıralım ve pekmezli suya batıralım daha sonra susama bulayarak tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 -20 dakika kontrollü pişirelim. Simitlerimiz hazır afiyet olsun.