En kolay şerbetli tatlı

Revani tarifi nefis tadı ve görüntüsüyle merak ediliyor. Peki, revani nasıl yapılır? Şerbetli tatlı diyebileceğimiz revaniyi ister haşhaşla ister krem şantiyle renklendirebilirsiniz. Tamamen damak zevkinize bağlı. Şerbetli kek de denilebilecek revani oldukça kolay bir tatlı. İşte adım adım revani tarifi ve malzemeleri...

Revani tarifi tatlılarla arası iyi olanlar tarafından araştırılıyor. Peki, revani nasıl yapılır? Revaniyi ister haşhaşla ister krem şantiyle renklendirebilirsiniz. Hatta içerisine portakal rendesi de ilave edebilirsiniz.

Çay yanına ya da yemekten sonra kolay tatlı arıyorsanız revani tam ağzınıza layık. Revaninin püf noktası şerbetinin soğuk olmasıdır. Şerbetli kek de denilebilecek revani oldukça kolay bir tatlı. Adım adım haşhaşlı revani tarifi ve malzemeleri sizlerle...

HAŞHAŞLI REVANİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı haşhaş

1 su bardağı şeker

3 tane yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı su

2 su bardağı şeker

İsteğe göre üzeri için:

1 paket krem şanti

1 çay bardağı süt

HAŞHAŞLI REVANİ TARİFİ

Revani tarifi için önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu karıştırın ocağa koyun. Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Haşhaşlı revaninin kek hamuru için önce şekerle yumurtayı köpürtene kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı da ekleyerek karıştırın. Sonra irmik, un ve haşhaşı ilave edin karıştırmaya devam edin. Son olarak kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın ve yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Revaninin ilk adımı tamamdır.

Kek pişerken krem şantiyi hazırlayın ve dolaba kaldırın. 15-20 dakika dolapta beklesin.

Pişen kekin ilk sıcağı çıkınca üzerine soğumuş olan şerbeti dökün. Şerbeti biraz çektikten sonra üzerine krem şantisini sürün. Krem şanti sevmeyenler sade de tüketebilir. Şerbetli tatlı olduğu için şart değildir.

Haşhaşlı revaninin üzerini fıstıkla veya haşhaşla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Revani tarifi damaklarınızı şenlendirmeye hazır. Afiyet olsun...