Lokma tatlısı tarifi merak ediliyor. Hem servisi kolay hem de lezzeti nefis olan lokma tatlısı en sık yapılan şerbetli tatlıdır. Peki, lokma tatlısı nasıl yapılır?
Lokma tatlısı tarifi için önce tatlı hamurunu hazırlamanız ardından yuvarlak şekil verdiğiniz hamurları kızartmanız gerekiyor. Lokma tatlısının püf noktası lokmaları kızgın yağda kızartmak ve soğuk şerbete atmaktır. İşte kolay şerbetli tatlı denilince akla ilk gelen lokma tatlısı tarifi ve malzemeleri...
LOKMA TATLISI MALZEMELER
Lokma tatlısı hamur için malzemeler
3 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Su
Lokma tatlısı şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
3 damla limon suyu
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
Sunum için:
1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
LOKMA TATLISI TARİFİ
Lokma tatlısı tarifi en kolay şerbetli tatlıdır. Lokmaya önce hamurunu yaparak başlayın.
Kuru maya ve şekeri suyla erittikten sonra unu ekleyin ve yoğurun. Hamurun mayalanması için 5 dakika bekletin.
Lokma şerbeti de hamuru kadar önemli. Tencereye şeker ve suyu ekleyip karıştırıyoruz. 3 damla limon suyu ekleyerek şerbeti kaynamaya bırakıyoruz.
Lokmaları kaşık yardımıyla alıp kızgın yağda kızartıyoruz. Pişen lokmaları soğumuş olan şerbete ekleyip karıştırıyoruz.
Sırada lokmayı süslemesi var. Lokma tarifinin en zevkli kısmı burası. Lokma tatlısını toz fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...