En kolay pizza hamuru tarifi! Pizza hamurunun püf noktası

Tarif defterinize kolayca not alabileceğiniz pizza hamuru tarifi hazırladık. Pizza hamurunu birçok kişi ince severken birçok kişide kabarmış ve yumuşacık bir hamur tercih ediyor. Bir pizzanın lezzetli olması için unundan sosuna kadar her şeye dikkat etmek gerekiyor. Peki, pizza hamuru nasıl yapılır? İncecik ve lezzetli bir pizza hamurunun püf noktası nedir?

Pizza hamurunun un, su, tuz ve mayadan yapıldığını herkes bilir. Fakat istenen incelikte bir pizza hamuru yapmak her zaman kolay olmayabiliyor. Peki, pizza hamuru nasıl yapılır? Pizza hamurunun püf noktası nedir?

Pizza hem yetişkinlerin hem de çocukların severek tükettiği bir yiyecek. Bazen akşam yemeği bazen de atıştırmalıktır. Özellikle evde pizza yapmak isteyenler pizza hamuru ve pizza sosunu araştırıyor. Pizza hamurunda kullanılacak un mutlaka elenmelidir. Ayrıca pizzada kullanılacak mayanın son kullanma tarihine dikkat edilmelidir. İşte en kolay pizza hamuru tarifi ve malzemeleri...

PİZZA HAMURU TARİFİ MALZEMELER

3,5 su bardağı un

Yarım paket yaş maya

3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı yoğurt suyu (tercihe bağlı)

Bir miktar ılık su ve tuz.

SOS İÇİN MALZEMELER

3 iri domates

1 silme çorba kaşığı domates salçası

1 silme çorba kaşığı şeker

1 tutam tatlı kırmızıbiber, 1 tutam karabiber

1 tatlı kaşığı tuz (hassasiyetinize göre)

İnce kıyılmış 3 diş sarımsak

4 çorba kaşığı zeytinyağı

PİZZA HAMURU TARİFİ

Pizza hamuru için mayayı yoğurt ve zeytinyağı ile ezin. Ardından tuzu ve diğer malzemeleri ekleyin. Pizza hamurunda kullanacağınız unu eleyin. Unun kalitesine göre sertlik değişebilir. Bu yüzden yoğururken unu kontrollü ekleyin. Pizza hamurunu yarım saat dinlendirin. Ardından sosunuzu üzerine gezdirin ve istediğiniz malzemeleri yerleştirin. Fırının ısısına göre pişirin. Pizza tarifi hazır.

PİZZA SOSU

Pizza sosu için domatesleri rendeleyin ve tüm malzemeleri karıştırın.