En kolay pişen bazlama tarifi! Yoğur, at tavaya! 6 dakikada kahvaltıya hazır

Kahvaltıya en sevilen çeşitlerden biri de bazlama. 6 dakikada pişen bazlama tarifini ocakta şipşak yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken hamuru güzel yoğurmak. İşte kahvaltıya tavada bazlama tarifi ve malzemeleri…

HATİCE GÖVENÇ

Bazlama tarifi kahvaltıda sıcak ekmek sevenler tarafından merak ediliyor. Arasına reçel, bal ya da çikolata sürülen bazlamayı yapmak çok kolay. Fakat bilinmesi gereken birkaç püf noktası var. İşte 6 dakikada bazlama tarifi...

BAZLAMANIN PÜF NOKTALARI

Hamura biraz yoğurt veya 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklersen daha yumuşak olur.

Fazla pişirirsen kurur. Rengi dönmeye başlayınca çevirin.

KOLAY TAVADA BAZLAMA TARİFİ MALZEMELER

2 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

4–5 su bardağı un (kontrollü ekle)

İsteğe bağlı: 2 yemek kaşığı yoğurt (daha yumuşak kıvam için)

BAZLAMA TARİFİ

Ilık suya kuru maya ve şekeri ekleyin, karıştırıp 5–10 dakika kabarmasını bekleyin.

Mayalı karışıma tuz ve kontrollü şekilde un ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 30–40 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlu tezgahta hafif bastırarak 1 cm kalınlığında yuvarlaklar açın.

Isıtılmış tavada (yağsız), her iki tarafını 2–3 dakika kadar pişirin. Kabarmaya başlayınca ters çevirin. Orta ateş kullanın.

Pişen bazlamaları temiz bir bezin içine alın. Üzerine hafif tereyağı sürebilirsiniz. Sıcakken mükemmel olur!

Limonlu tiramisu tarifi! Hem ferah hem lezzetli