Patlıcan kebabı tarifi en kolay patlıcanlı yemekler arasında yer alıyor. Tek zahmetli kısım köfteli harcı hazırlamak. Akşam yemeğine nefis bir ana öğün yemeği olan patlıcan kebabının yanına cennet çorbası ve pilav yapabilirsiniz. Patlıcan kebabının yapılışı ve malzemeleri haberimizde....
PATLICAN KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
500 gram kıyma
2 adet orta boy soğan(rendelenmiş)
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı bayat ekmek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
3 adet patlıcan
3 adet kiraz domates(boş yerlere eklemek için)
ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı domates salçası1 su bardağı sıcak su1 adet rendelenmiş domates1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber2 adet yeşil biber1 diş ezilmiş sarımsak
PATLICAN KEBABI YAPILIŞI
1. Patlıcan kebabı tarifi için öncelikle geniş bir kasede 500 gram kıymaya, 2 adet ince rendelenmiş kuru soğan, yarım demet maydanozu ilave edin. 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 su bardağı ekmek kırıntısı ve 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiber ekleyin.
2. Sonra güzelce yoğurun ve yumurta büyüklüğünde kopardığınız köftelere yuvarlak şekil verin.
3. İki parmak kalınlığında kestiğiniz 3 adet patlıcanla köfteleri birleştirin.
4. Sırasıyla dizerek fırın kabına yerleştirin ve boş kalan yerleri kiraz domatesle doldurun.
5. Sosu için, ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçasıyla 1 su bardağı sıcak suyu karıştırın. Üzerine 1 adet rendelenmiş domates, 1 er çay kaşığı tuz, karabiber ve son olarak 2 adet doğranmış yeşil biberle 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyip tekrar karıştırın.
6. Sosu ve 1 çay bardağı suyu patlıcan ve köftelerin üzerine gelecek şekilde gezdirin ve Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Ev usulü, mis gibi fırında patlıcan kebabınız hazır, afiyet olsun.