En kolay pastane usulü tuzlu kurabiye tarifi: Haftalarca bayatlamayan kurabiyenin püf noktası sirke

Çay saati ve ani misafirler için kurtarıcı olan pastane usulü tuzlu kurabiye tarifi kolay bir şekilde hazırlanıyor. Ağızda dağılan kurabiyenin püf noktası ise sirkeden geçiyor. kurabiye hamurunun içine eklenen sirke, kurabiyelerin haftalarca bayatlamamasına neden oluyor. Peki, en kolay pastane usulü tuzlu kurabiye tarifi nasıl yapılır? İşte haftalarca bayatlamayan kurabiye tarifi…

HİLAL ÇAKIR

Pastane lezzetini evde yakalamak artık hiç olmadığı kadar kolay. Kahvaltıdan çay saatine kadar her ana uyum sağlayan, pratik, lezzet garantili ve bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifinin püf noktası sirke.

HAFTALARCA BAYATLAMAYAN KURABİYENİN PÜF NOKTASI SİRKE

Unu kontrollü ekleyin: Her un aynı değildir, hamur yumuşak ama dağılmayan kıvamda olmalı.

Kızarmasını beklemeyin: Pastane usulü tuzlu kurabiyenin rengi açık olur; fazla pişirmek sertleştirir.

Sirke: Haftalarca bayatlamayan kurabiye dokusunun asıl kahramanı sirkedir.

Saklama yöntemi de önemli: Pişen kurabiyeleri soğuttuktan sonra hava almayan kapta saklayın.

EN KOLAY PASTANE USULÜ TUZLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler

Tereyağı – 125 g (yumuşak)

Sıvı Yağ – 1 çay bardağı

Yumurta – 1 adet (akı üzerine ayrılacak)

Un – 3 su bardağı (kontrollü ekle)

Tuz – 1 tatlı kaşığı

Kabartma Tozu – 1 paket

Çörek Otu – 1 yemek kaşığı

Susam – 1 yemek kaşığı

Sirke – 1 yemek kaşığı (püf noktaşı)

EN KOLAY PASTANE USULÜ TUZLU KURABİYE TARİFİNİN ADIM ADIM YAPILIŞI

Yumuşak tereyağını sıvı yağ, tuz, yumurta sarısı ve sirke ile bir kaba alıp iyice karıştırın.

Kontrollü şekilde un, kabartma tozu ve unu ekleyerek yoğurun; ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurdan küçük parçalar koparıp çubuk veya yuvarlak pastane usulü tuzlu kurabiye şeklini verin.

Üstlerine yumurta akı sürün; çörek otu ve susam serpin.

180°C'de önceden ısıtılmış fırında 13–15 dakika pişirin. (Kızarmasını beklemeyin, hafif mat görüntü yeterli!)

Fırından çıkınca 10 dakika soğutun; kıvamı oturacak, lezzeti pastaneyi aratmayacak.

Afiyet olsun!