HİLAL ÇAKIR
Öğle çayına ani bir misafir mi geliyor? Ya da canınız çayın yanına şöyle mis gibi kokan elmalı kurabiye mi çekti? İşte mutfakta vakit kaybetmeden, hemen hazırlayıp fırına verebileceğiniz en hızlı ve en pratik elmalı kurabiye tarifi...
Hamura eklenen bir kaşık sirke sayesinde kurabiyeleriniz ağızda dağılan bir dokuya kavuşuyor. İçindeki tarçınlı elma harcıyla birleşince ortaya çıkan lezzet ise tam bir çay saati klasiği.
Hamura eklenen sirke, gluteni zayıflatarak kurabiyenin daha kolay dağılmasını sağlıyor. Böylece o herkesin peşine düştüğü kıyır kıyır kıvam yakalanıyor.
KIYIR KIYIR ELMALI KURABİYE TARİFİ
Hamur için malzemeler
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke (elma ya da üzüm fark etmez)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
3 – 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Elmalı iç harcı için malzemeler
3 adet orta boy elma (rendelenmiş)
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
(İsteğe bağlı) bir avuç ceviz içi
Üzeri için malzemeler
Pudra şekeri
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Tavada şeker ile birlikte suyunu çekene kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın.
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru bezelere ayırın, merdane ile açıp üçgen veya kare parçalar kesin.
İç harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
180°C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiştirin.
Elmalı kurabiye tarifiniz hazır, afiyet olsun!