En kolay öğle çayına şipşak hazır elmalı kurabiye tarifi: Kıyır kıyır elmalı kurabiyenin püf noktası sirke

Elma kokusunun evi sarıp sarmaladığı, çayın yanına en çok yakışan lezzetlerden biri olan elmalı kurabiye dakikalar içinde hazırlanıyor. Üstelik elmalı kurabiyenin kıyır kıyır dokusunun püf noktası mutfağınızda zaten bulunan birkaç damla sirkeden geçiyor. Öğle çayı için en kolay elmalı kurabiye tarifi, misafirler kapıyı çalmadan elinizde sıcak kurabiyeler hazır olacak. İşte dışı hafif çatlayan, içi yumuşacık elma dolgulu elmalı kurabiye tarifi…

HİLAL ÇAKIR

Öğle çayına ani bir misafir mi geliyor? Ya da canınız çayın yanına şöyle mis gibi kokan elmalı kurabiye mi çekti? İşte mutfakta vakit kaybetmeden, hemen hazırlayıp fırına verebileceğiniz en hızlı ve en pratik elmalı kurabiye tarifi...

EN KOLAY ÖĞLE ÇAYINA ŞİPŞAK HAZIR ELMALI KURABİYE

Hamura eklenen bir kaşık sirke sayesinde kurabiyeleriniz ağızda dağılan bir dokuya kavuşuyor. İçindeki tarçınlı elma harcıyla birleşince ortaya çıkan lezzet ise tam bir çay saati klasiği.

KIYIR KIYIR ELMALI KURABİYENİN PÜF NOKTASI SİRKE

Hamura eklenen sirke, gluteni zayıflatarak kurabiyenin daha kolay dağılmasını sağlıyor. Böylece o herkesin peşine düştüğü kıyır kıyır kıvam yakalanıyor.

KIYIR KIYIR ELMALI KURABİYE TARİFİ

Hamur için malzemeler

125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı sirke (elma ya da üzüm fark etmez)

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

3 – 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Elmalı iç harcı için malzemeler

3 adet orta boy elma (rendelenmiş)

3 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

(İsteğe bağlı) bir avuç ceviz içi

Üzeri için malzemeler

Pudra şekeri

ELMALI KURABİYE TARİFİNİN ADIM ADIM YAPILIŞI

Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Tavada şeker ile birlikte suyunu çekene kadar pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın.

Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Hamuru bezelere ayırın, merdane ile açıp üçgen veya kare parçalar kesin.

İç harçtan koyup rulo şeklinde sarın.

180°C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika hafif kızarana kadar pişirin.

Fırından çıktıktan sonra soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiştirin.

Elmalı kurabiye tarifiniz hazır, afiyet olsun!