Adım adım falafel tarifi ve malzemeleri

Falafel tarifi mutfakla arası iyi olanlar tarafından araştırılıyor. Peki, dağılmayan, lezzetli falafel nasıl yapılır? Falafelin püf noktası nohutun bir gün önceden ıslatılmış olması ve dağıtmadan pişirmektir. İşte adım adım falafel tarifi ve malzemeleri...

Falafel tarifi hem ara öğün hem de atıştırmalık tarifler arasında en popüleri. Bereketli ve doyurucu tariflere bayılıyorsanız mutlaka falafel köftesi denemelisiniz. Falafel tarifi evde bulunan malzemelerden hazırlanıyor.

Falafelin püf noktası nohutun bir gün önceden ıslatılmış olması ve dağıtmadan pişirmektir. Orta Doğu'dan mutfağımıza giren falafel köftesini misafirlerinize ve ailenize ikram edebilirsiniz. İşte falafel tarifi ve malzemeleri...

FALAFEL KÖFTESİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı nohut

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı susam

Yarım demet maydanoz

3-4 diş sarımsak

1 adet soğan

Bir buçuk su bardağı galeta unu

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

Pul biber

Karabiber

KIZARTMAK İÇİN:

1 çorba kaşığı sıvı yağ

SERVİS İÇİN:

Maydanoz

Domates

FALAFEL KÖFTESİ YAPILIŞI

Falafel tarifi için öncelikle nohutu 1 gece önceden ıslatıp, ertesi gün düdüklü tencerede 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp, yumurta ve susamla birlikte mutfak robotunda püre haline getirin. Maydanozu ince kıyıp içine ekleyin. Rendelenmiş soğanı, sarımsağı, galeta unu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice yoğurun. 8 adet büyük köfte yapın. Izgara veya yağsız yapışmaz yüzeyli tavada 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile her iki yüzünü 4 dakika pişirin. Maydanoz ve domatesle süsleyerek servis yapın.

TAHİN SOS YAPILIŞI İÇİN:

Süzme yoğurt, limon suyu ve tahini bir kasenin içinde karıştırın, ince ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Salata, yoğurt ya da tahinli sos eşliğinde kızaran falafelleri servis edebilirsiniz. Falafel tarifi sofraya hazır. Afiyet olsun...

FALAFEL KÖFTESİNİN PÜF NOKTASI

Falafelleri farklı bir şekilde sunmak için, nohut hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayarak, iri misket şekli verebilirsiniz. Arzuya göre ıslatılmış nohutları haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra da falafel hazırlayabilirsiniz.