En kolay meze çeşidi

MasterChef'te bugünkü belirleyici menü Ege mutfağı oldu. Ege mutfağı denilince akla ilk gelenlerden biri de elbette fava. Kuru bakla ile yapılan fava tarifi sevilen mezeler arasında yer alıyor. İşte MasterChef fava tarifi ve malzemeleri...

MasterChef fava tarifi merak ediliyor. Kuru bakla ile yapılan fava tarifi Ege mutfağının sevilen meze çeşitleri arasında yer alıyor. Yemek menünüzde kolay bir meze çeşidi arıyorsanız favayı deneyebilirsiniz.

Fava tarifinin püf noktası favanın kıvamıdır. Bunun için favanın mutlaka buzdolabında dinlendirilmesi gerekir. İşte en kolay meze fava tarifi ve malzemeleri...

FAVA İÇİN MALZEMELER

Yarım çay bardağı zeytinyağı

250 gram kuru bakla

1 tutam dereotu

1 tatlı kaşığı tuz

500 mililitre su

Üzeri için:

Dereotu

Zeytinyağı

1 adet kırmızı soğan

FAVA TARİFİ

Fava tarifi için önce kuru baklayı yıkayın ve tencereye alın. Baklaların üzerini örtecek kadar su koyup bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Baklalar suyu çektikçe yavaş yavaş su ilave edin.

Yumuşak ve koyu bir kıvama gelince ocağın altını kapatıp borcama dökün. Önce oda sıcaklığına getirin, ardından buzdolabına alıp kıvam alıncaya kadar 1-2 saat dinlendirin. Dolaptan çıkan favayı, dereotu, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile servis edin. Fava tarifi hazır. Afiyet olsun...