MasterChef fava tarifi merak ediliyor. Kuru bakla ile yapılan fava tarifi Ege mutfağının sevilen meze çeşitleri arasında yer alıyor. Yemek menünüzde kolay bir meze çeşidi arıyorsanız favayı deneyebilirsiniz.
Fava tarifinin püf noktası favanın kıvamıdır. Bunun için favanın mutlaka buzdolabında dinlendirilmesi gerekir. İşte en kolay meze fava tarifi ve malzemeleri...
FAVA İÇİN MALZEMELER
Yarım çay bardağı zeytinyağı
250 gram kuru bakla
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
500 mililitre su
Üzeri için:
Dereotu
Zeytinyağı
1 adet kırmızı soğan
FAVA TARİFİ
Fava tarifi için önce kuru baklayı yıkayın ve tencereye alın. Baklaların üzerini örtecek kadar su koyup bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Baklalar suyu çektikçe yavaş yavaş su ilave edin.
Yumuşak ve koyu bir kıvama gelince ocağın altını kapatıp borcama dökün. Önce oda sıcaklığına getirin, ardından buzdolabına alıp kıvam alıncaya kadar 1-2 saat dinlendirin. Dolaptan çıkan favayı, dereotu, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile servis edin. Fava tarifi hazır. Afiyet olsun...