Lif bakımından zengin olan ve bağırsakları düzenleyen mercimeğin sağlığa birçok faydası bulunuyor. Mercimek köftesi yaparak hem sofranıza lezzet katabilir hem de mercimeğin içeriğindeki vitaminlerden faydalanabilirsiniz. Peki, mercimek köftesi nasıl yapılır?
Hemen hemen herkes tarafından sevilen mercimek köftesinin ana malzemesi mercimek ve bulgur. Kıvırcık ve limonla servis edilen mercimek köftesi tarifi ve malzemeleri sizlerle...
MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 Su bardağı köftelik bulgur
1 Su bardağı kırmızı mercimek
4 Su bardağı su
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Adet kıyılmış soğan
1 Çorba kaşığı dolusu biber salçası
1 Çorba kaşığı dolusu domates salçası
4 Dal kıyılmış taze soğan
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 Çay kaşığı toz kimyon
Yarım adet limon
Bir miktar tuz
1 Adet kıvırcık marul ve limon (sevis için)
MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ YAPILIŞI
Mercimek köftesi için önce mercimekleri yıkayın. Bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Mercimekler yumuşayınca içerisine bulgur ilave edin. Bulgurlar şişene kadar bekleyin.
Bulgur pişerken. Bu esnada zeytinyağı ve soğanı iyice solana kadar bir tencerede kavurun. Hazır olan mercimekli bulgurun üzerine dökün ve karıştırın.
Kalan malzemeleri salçaları, taze soğanı, maydanozu, kimyonu ve limon suyunu ilave ettikten sonra bir süre karıştırın daha sonra bütünleşene kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve kıvırcık marul serilmiş tabağa köfte şeklinde sıkıp servis edin. İsteğe göre şekilleri yuvarlak veya uzun da yapılabilir. Afiyet olsun...