En kolay limonlu tarçınlı kek tarifi! Sünger gibi kabarmasının püf noktası tarçını un ile eleyin

Çayın yanına pratik ama lezzet dolu bir tarif mi arıyorsanız mutfağı mis gibi kokutan, sünger gibi kabaran limonlu tarçınlı kek tarifini deneyebilirsiniz. Hem hafifliğiyle hem de içindeki aromasıyla damaklarda iz bırakan limonlu tarçınlı kekin en önemli püf noktası tarçını un ile elemek. Sünger gibi kek tarifinin en önemli püf noktası sayesinde etkili püf noktası sayesinde kek eşit kabarıyor, tarçın tadı her lokmada dengeli şekilde hissediliyor. Peki, en kolay tarçınlı kek tarifi nasıl hazırlanır? İşte sünger gibi kabaran kek tarifi…

HİLAL ÇAKIR

Çayın yanına hafif ama lezzetli bir tatlı arıyorsanız, limon ve tarçının uyumuyla hazırlanan kek tam size göre. Hem pratik hem de sünger gibi kabaran dokusuyla bu tarif, kısa sürede sofraların yıldızı olacak.

SÜNGER GİBİ KABARMASININ PÜF NOKTASI TARÇINI UN İLE ELEYİN

En kolay limonlu tarçınlı kek tarifinin en önemli püf noktası, tarçını un ile birlikte eleyerek eklemek. Böylece hamur daha homojen oluyor, kabarma daha eşit gerçekleşiyor ve kek fırından çıktığında adeta pamuk gibi oluyor.

LİMONLU TARÇINLI KEK TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Yumurta ve şekeri ne kadar iyi çırparsanız, kekiniz o kadar kabarır.

Tarçını mutlaka un ile eleyin, bu sayede kek sünger gibi olur.

Keki fırından çıkardıktan sonra ilk 10 dakika kalıbından çıkarmayın.

EN KOLAY LİMONLU TARÇINLI KEK TARİFİ

Malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tarçın

1 adet limon kabuğu rendesi

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

EN KOLAY LİMONLU TARÇINLI KEK HAZIRLANIŞI

Yumurtaları ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpın.

Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.

Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu, vanilini ve tarçını birlikte eleyin.

Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.

Son olarak limon kabuğu rendesini ekleyin.

Yağlanmış kek kalıbına döküp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Fırından çıkan keki dilimleyip üzerine pudra şekeri serperseniz, görüntüsü de lezzeti kadar etkileyici olacaktır.