HİLAL ÇAKIR
Akşam yemeğine şipşak hazırlanan kıymalı makarna tarifi pratik olduğu kadar da doyurucu. Kıymaları makarna tarifi kıyma, kaşar, beşamel sos ve makarnanın lezzetlerini birleştiriyor.
Ağızda sünen kaşarı, doyurucu makarnası ve tadı damağınızda kalacak beşamel sosuyla kıymalı makarna tarifi birçok kişinin sevdiği yemek arasında yer alıyor. En kolay kıymalı makarna tarifinin püf noktası unu kavurmak. Peki en kolay kıymalı makarna tarifi nasıl hazırlanır? Püf noktası neler? İşte akşam yemeğine en kolay kıymalı makarna tarifi...
Malzemeler:
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 adet soğan,
500 gram kıyma,
Tuz,
Pul biber,
2 yemek kaşığı domates sosu
Beşamel sos için malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı un,
Karabiber,
2 bardak süt,
1 paket makarna,
Hazırlanışı:
Bir tavaya zeytinyağını ve soğanı alarak kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ilave edin.
Kıymayı tuz, karabiber ve pul biber ile baharatlandırın.
Kıymalar suyunu verdikten sonra salçayı da ekleyip pişmeye bırakın.
Beşamel sos için:
Bir tencereye tereyağı ve unu alarak kavurun.
Kaynadıktan sonra üzerine karabiberi de ekleyip karıştırın.
Sütü ekledikten sonra tuzunu ilave edin.
Kaynayana kadar pişirdikten sonra haşlanmış makarnalarınızın üzerine dökün.
Pişirme:
Üzerine kıymalı harcınızı da ekleyerek karıştırın.
Son olarak makarnanızın üzerine kaşar dilimlerini dizin.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırında kıymalı makarna tarifiniz hazır, afiyet olsun!