HİLAL ÇAKIR
En kolay kısır tarifi, çay daha ocakta fokurdamaya başlamadan, sadece 5 dakikada hazırlanıyor. Kısır, sıcak suyla şişen ince bulgurun, salçanın aromasıyla birleşmesi ve taze yeşilliklerin kattığı tazelik sayesinde tam anlamıyla iştah kabartıyor. Limonun ferahlatıcı dokunuşu ve nar ekşisinin o hafif ekşimsi tadı ise kısırı kısa sürede tam kıvamına getiriyor.
Özellikle ani misafirlerde, okula ya da işe giderken hazırlanan atıştırmalıklarda ya da çay saatlerinde tercih edilen kısır tarifi, pratik oluşuyla kolayca hazırlanıyor.
Bol bol tüketebileceğiniz bu kısır tarifini not etmeyi unutmayın!
Kısır için malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur,
5 dal taze soğan(kokmasını istemiyorsanız kuru soğanı kavurarak kullanabilirsiniz),
2 çorba kaşığı salça,
2 adet limonun suyu,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı pul biber,
Yarım su bardağı nar ekşisi,
İsteğe göre salatalık turşusu,
Yarım demet maydanoz,
1 tatlı kaşığı tuz,
Kısır tarifi için önce ufak bir tencereye iki su bardağı ince bulgur ekleyin.
Üzerine yaklaşık 1,5 su bardağı kaynar su ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın ve şişmesi için bir sofra bezine sarın.
Sıcak buhar ve su bulgurları pişirene kadar kapak kapalı kalmalıdır.
Bulgur suyunu çekince kapağını açın. Üzerine iki çorba kaşığı domates salçası ilave edin.
Kısırda taze soğanın kokmasını istemiyorsanız salça ve yağda soğan kavurabilirsiniz.
Daha sonra yaklaşık bir çay bardağı kadar sızma zeytinyağı da ekleyin ve karıştırın.
Yağ ve salçayı iyice karıştırdıktan sonra limon suyu ve nar ekşisini de harmanlayın.
Son olarak önce tuzu ardından diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Kısırınız hazır, afiyet olsun.