Kıbrıs tatlısı tarifi hem kolay hem lezzetli. Kıbrıs tatlısını hem misafirleriniz hem de özel günleriniz için deneyebilirsiniz.
Kıbrıs tatlısı kek hamuru, krema ve şerbet olmak üzere üç aşamalı bir tatlı. Kıbrıs tatlısının keki ise evde bulunan malzemelerle hazırlanıyor. İşte nefis Kıbrıs tatlısı tarifi ve malzemeleri...
KIBRIS TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Yarım su bardağı şeker
3 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
Kreması için malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Şerbeti için malzemeler
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya
KIBRIS TATLISI TARİFİ
1. Kıbrıs tatlısı tarifi için öncelikle her tatlıda olduğu gibi Kıbrıs tatlısında da önce şerbeti kaynatın. Çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın, vanilyayı da ekledikten sonra soğumaya bırakın.
2. Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ilave ederek karıştırın.
3. Yağlanmış bir tepsiye dökün. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
4. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
5. Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra toz krem şantiyi ekleyin ve blenderle 5 dakika çırpın. Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu muhallebiyi yayın. Üzerine Hindistan cevizi veya fındık serpin. Kıbrıs tatlısı servise hazır. Afiyet olsun...