En kolay kazandibi tarifi: Herkes tarifini isteyecek, tadından dibini sıyıracaksınız

Tatlı krizlerine çözüm sağlayacak kazandibi tarifi oldukça pratik. En kolay kazandibi tarifi hem lezzetli hem de pratik bir şekilde dakikalar içinde hazırlanıyor. Gerek misafirlere gerekse ev hanesinin çok seveceği kazandibinin tarifini herkes isteyecek. Peki, en kolay kazandibi tarifi nasıl hazırlanır? İşte tadından dibini sıyıracağınız kazandibi tarifi…

HİLAL ÇAKIR

Kazandibi tarifi tatlı krizlerine çözüm arayanların ilk seçeneklerinden biri oluyor. Hem pratik hem de lezzetli olan kazandibi tarifi dakikalar içinde hazırlanıyor. Kolay bir şekilde hazırlanan kazandibinin tarifini herkes isteyecek.

HERKES TARİFİNİ İSTEYECEK, TADINDAN DİBİNİ SIYIRACAKSINIZ

Kazandibinin o kadifemsi yapısı, mis gibi süt kokusu ve tabak sıyırtan kıvamı, bu tarifi en sevilen gözde tatlılardan biri yapıyor. Peki, en kolay kazandibi tarifi nasıl hazırlanır? İşte tadından dibini sıyıracağınız kazandibi tarifi...

KAZANDİBİNİN PÜF NOKTASI

Dibinin tam kazandibi gibi görünmesi için şekerin karamelize olmasına dikkat edin.

Daha yoğun kıvam isterseniz pirinç unu oranını bir iki kaşık artırabilirsiniz.

Servis öncesi tarçın serperseniz şahane olur!

EN KOLAY KAZANDİBİ TARİFİ

Malzemeler

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı pirinç unu

1 çay bardağı buğday nişastası

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı pudra şekeri (tavanın tabanını yakmak için)

KAZANDİBİ TARİFİ YAPILIŞI

Uygun bir tencereye süt, toz şeker, pirinç unu ve nişastayı alın.

Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

Ocaktan almadan hemen önce vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce karıştırın.

Geniş bir tepsinin tabanına pudra şekerini eşit şekilde serpin.

Tepsiyi ocak üzerinde gezdirerek şekerin hafifçe yanmasını sağlayın.

Hazırladığınız muhallebiyi dikkatlice tepsiye dökün ve düzeltin.

Soğuduktan sonra buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.

Kare kare kesip spatula ile alt kısmı üste gelecek şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!