En kolay Kayseri yağlaması tarifi! Püf noktası sütü ılık kullanmak

Kayseri mutfağının gözde lezzeti yağlama, şimdi herkesin kolayca yapabileceği bir tarifle karşınızda. Kayseri yağlamasının ustalardan sır gibi saklanan o püf noktası ise sonunda ortaya çıktı. En kolay Kayseri yağlaması tarifinin püf noktası sütü ılık kullanmak. Böylece hem yumuşacık lavaşlar hem de lezzet dolu kıymalı harçla damakları şenlendirecek Kayseri yağlaması tarifi, mutfağınızın favorisi olacak. Peki, evde en pratik şekilde Kayseri yağlaması nasıl yapılır? En kolay kayseri yağlamasının püf noktası neler? İşte adım adım Kayseri yağlaması tarifi…

elif çarman

Kayseri mutfağının vazgeçilmezi yağlama, artık ustalık gerektirmeden herkesin sofrasında yer alıyor. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz en kolay Kayseri yağlaması tarifin en önemli püf noktası ise şaşırtıcı derecede basit. Kayseri yağlamasının püf noktası sütü ılık kullanmak. Hamurun yumuşaklığı ve kıymalı harcın mükemmel uyumuyla damaklarda iz bırakacak Kayseri yağlaması tarifi pratikliğiyle de dikkat çekiyor. İşte adım adım en kolay Kayseri yağlaması yapımı...

KAYSERİ YAĞLAMASININ PÜF NOKTALARI

Hamuru hazırlarken süt ve suyu mutlaka ılık bir şekilde kullanmanız gerekir.

Suyu azar azar ilave ederek hamurunuzu yoğurun.

Mayalandırmadan açmaya ve pişirmeye çalışmayın.

Açarken çok fazla un kullanmayın.

EN KOLAY KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ

Hamuru için malzemeler:

500 gr. un

1 su bardağı su

½ su bardağı süt

10 gr. yaş maya

1 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Kıymalı harç için malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı

350 gr. kıyma

2 tane kuru soğan

2 tane yeşil sivri biber

6-7 adet domates

1 yemek kasığı domates salçası

1 yemek kasığı biber salçası

1,5 su bardağı su

Pul biber

Tuz

Karabiber

KAYSERİ YAĞLAMASI NASIL YAPILIR?

Su, süt, şeker, maya ve sıvıyağı bir kaba alıp maya eriyinceye kadar karıştırın. Unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur elde edin. Tuzu ekleyip yoğurun.

Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için yaklaşık bir saat kadar dinlendirin.

İç harç için, tüm malzemeleri yemeklik doğrayın. Tavayı ateşe alıp ısıtın ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince soğanı tavaya alın ve iyice pişirin. Ardından kıymayı ekleyin kavurun, sırasıyla biberi ekleyin.

Domatesler ve salçaları ekleyip, salçaların kokusu çıkana kadar kavurun.

Son olarak baharatlar ve suyunu ekleyin. Tüm sebzeler yumuşayıp su yarı yarıya çekinceye kadar pişirin. Harcınızın biraz ıslak kalmasına özen gösterin.

Mayalanan hamurdan 12 beze çıkartın. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgâhta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağsız tavada her bir hamuru önlü arkalı pişirin.

Hamurun birisini servis tabağınıza alın. Üzerine kıymalı harçtan sürün. diğer hamuru üzerine yerleştirin bu şekilde bir kat hamur bir kat kıyma olacak şekilde kat kat yerleştirin.

4 dilim olacak şekilde keserek servis edin. Dilerseniz yanında yoğurt ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!