AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Akıtma, kahvaltı softalarının vazgeçilmez tatlarından biridir. Görüntü itibariyle her ne kadar kreple karıştırılsa da akıtma, tatlı değil tuzlu ve zar gibi ince hazırlanır. Çay demlenene kadar şipşak hazırlanan akıtmanın kıvamını tutturmak zor olabilir.
Akışkan yumuşacık bir tadı olan akıtma, öte yandan reçel, peynir gibi lezzetlerle de taçlandırılabilir. Akıtma tarifi hem doyurucu hem kolay olabilir. Eğer kahvaltılık tarifi arıyorsanız akıtmayı deneyebilirsiniz. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, çay demlenene kadar hazırlanan şipşak akıtma tarifi...
2 yumurta
1 su bardağı un
1, 5 su bardağı bardak süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Akıtma tarifi için un ve sütü hiç topak kalmayıncaya kadar çırpın. Daha sonra sıvı yağ, tuz ve yumurtaları ekleyip tekrar karıştırın.
Yapışmaz tavayı ocağa alıp kızdırın. Krep tavası ile yağlamadan ve hızlıca akıtmalarınızı pişirebilirsiniz. Krep tavası yoksa yapışmaz teflon tava da kullanılabilir.
Hamurdan 1 kepçe kadar tavaya döküp, tavayı çevirerek hamuru genişletin. Tavanın büyüklüğüne göre hamur miktarı değişebilir. Bu tamamen sizin isteğinize bağlı.
Hamurun içindeki su buharlaşıp alt tarafı kızarınca spatula ile akıtmayı çevirin.
Her iki tarafı da pişen akıtmayı servis tabağına alıp tüm hamur bitinceye kadar pişirmeye devam edin. Akıtmaları peynir, reçel, bal gibi kahvaltılık veya meyvelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...