HİLAL ÇAKIR
Kahvaltı sofralarının baş köşesinde yer alın akıtmalar oldukça kolay bir şekilde hazırlanıyor. Akıtma görünüşüyle krepi andırsa da aslında çok farklıdır. Krep tatlı ve puf puf hamurla, akıtma tuzlu ve incecik hamur ile hazırlanır.
Akışkan yumuşacık bir tadı olan akıtma reçel, peynir gibi lezzetlerle de taçlandırılabilir. Akıtma tarifi hem doyurucu hem kolay olabilir. Eğer kahvaltılık tarif arıyorsanız akıtmayı deneyebilirsiniz. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, çay demlenene kadar hazırlanan şipşak akıtma tarifi...
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı un
1, 5 su bardağı bardak süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Akıtma tarifi için un ve sütü hiç topak kalmayıncaya kadar çırpın. Daha sonra sıvı yağ, tuz ve yumurtaları ekleyip tekrar karıştırın.
Yapışmaz tavayı ocağa alıp kızdırın. Krep tavası ile yağlamadan ve hızlıca akıtmalarınızı pişirebilirsiniz. Krep tavası yoksa yapışmaz teflon tava da kullanılabilir.
Hamurdan 1 kepçe kadar tavaya döküp, tavayı çevirerek hamuru genişletin. Tavanın büyüklüğüne göre hamur miktarı değişebilir. Bu tamamen sizin isteğinize bağlı.
Hamurun içindeki su buharlaşıp alt tarafı kızarınca spatula ile akıtmayı çevirin.
Her iki tarafı da pişen akıtmayı servis tabağına alıp tüm hamur bitinceye kadar pişirmeye devam edin.
Akıtmaları peynir, reçel, bal gibi kahvaltılık veya meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...