Bugün ne pişirsem diyenlere en kolay iftar menüsü! 25. Güne özel

Ramazan'ın son haftasında 25.Gün iftar menüsü araştırılıyor. Son iftar sofralarını en güzel şekilde hazırlamak isteyenler yemek tariflerine bakıyor. İşte “Bugün ne pişirsem?” diyenlere 5 çeşitten oluşan nefis iftar menüsü listesi…

İftar menüsü araştıranlar için 5 çeşit hazırladık. "Bugün ne pişirsem?" diye güne başlıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Çünkü 25. Gün iftar menüsünde 5 çeşit hazırladık. İşte çorbasından tatlısına ve salatasına kadar iftara önerilerimiz...

25. GÜN İFTAR MENÜSÜ

Analı kızlı çorba

Et sote

Şehriyeli pirinç pilavı

Kadayıflı muhallebi tatlısı

Kaşık salatası

ANALI KIZLI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 kg. kıyma

1,5 kg. ince bulgur

2-3 baş soğan

1 adet yumurta

1 bardak haşlanmış nohut

2 kaşık salça

2 kaşık yağ

Yeterince tuz

Kırmızıbiber, kuru nane ve karabiber.

ANALI KIZLI ÇORBA TARİFİ

Bulgurun içine un, yumurta, tuz ve kırmızıbiber ekleyerek su yardımıyla yoğurun.

Soğanları ince ince kıyın. Kıyma ile karıştırılarak yağda kavurun. Kavrulmuş kıymaya salça ve maydanoz ilave ederek soğutun.

Daha önce yoğrulan bulgurlardan küçük yuvarlak parçalar kopararak oyun. Oyulan köftenin içine kıymalı iç koyarak iri ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.

Bulgurun bir kısmını da içi boş küçük yuvarlaklar haline getirin. Hazırlanan köfteleri kaynamış suda haşlayın ve kaynamış nohut ilave edin.

Kızgın yağ ve salça dökerek malzemeler pişene kadar çorbayı kaynatın. Çorba piştikten sonra limon sıkılarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

ET SOTE İÇİN MALZEMELER

1 adet soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

5 yemek kaşığı sıvı yağ

500g kuşbaşı et

2 adet sivri biber

2 adet domates

Karabiber, karabiber

Sıcak su (üzerini geçecek kadar)

Tuz

ET SOTE TARİFİ

Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alın. Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavurun. Kuşbaşı doğranmış eti de ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Tencerenin kapağını kapatın ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.

Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Ardından pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştırın. Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını tekrar kapatın. Etin pişmesini kontrol edin ve en son tuzunu da ekleyerek biraz daha piştikten sonra ocağın altını kapatın. Afiyet olsun...

ET SOTENİN YANINA NE GİDER?

Et sotenin yanına genelde pirinç pilavı, püre veya bulgur pilavı gider.

KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI MALZEMELERİ

Kadayıfı için;

350 gr tel kadayıf

3 kaşık tereyağı

5 kaşık toz şeker

2 bardak ceviz ( havanda dövülmüş olmalı)

Muhallebisi için;

1 lt süt

4 kaşık un

3 kaşık mısır nişastası

1 bardak toz şeker

1 paket vanilya

1 tane yumurta (sarısı)

1 paket krema

KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI TARİFİ

Kadayıfları ince ince kırın ve yanmaz tavada kavurun. Başka bir tavanın içinde tereyağını eritin. Kadayıfların üzerine şekeri ve erimiş tereyağını ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. En son cevizleri de ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Bir başka kabın içine dökün.

Muhallebi için krema ve vanilya haricindeki malzemeleri bir tencereye alın (unu yavaş yavaş ekleyin) ve pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın. Biraz soğuduktan sonra kremayı ve vanilyayı ekleyin. Mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Bir borcama önce kavurduğuz kadayıfların bir kısmını koyun üzerine muhallebiyi ekleyin ve kalan kadayıfı üzerine dökün. Tatlınızı soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra buzdolabına koyun. Yaklaşık 3 saat sonra servise hazırdır.