HİLAL ÇAKIR
En kolay hazır yufkadan patatesli börek tarifi, kahvaltıda çok tüketiliyor. Hazır yufkalı patatesli börek tarifi, sizi hamur hazırlama derdinden kurtarıyor. Hem lezzetli hem pratik olan hazır yufkadan patatesli börek tarifi dakikalar içinde sofranızda yerini alıyor.
Kahvaltılık en kolay hazır yufkalı börek tarifinin püf noktaları bulunuyor. Hazır yufkalı böreğin özellikle çıtırlığının püf noktası merak ediliyor. Üzerine süreceğini yumurta sarısı ve sirke ile çıtır çıtır oluyor. İşte pratik ve lezzetli bir kahvaltılık börek tarifinin çıtırlığının püf noktası...
Malzemeler:
4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
İç harcı için malzemeler:
4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için malzemeler:
1 adet yumurta
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun.
İç harcını soğumaya bırakın.
Sıvı yağ, sirke ve unu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
Yufkalardan bir tanesini serin ve yarısının üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın.
Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sos ile ıslatın.
2 katlı yufkanızı pizza dilimi şeklinde 6 parça kesiyorsunuz ve üçgenlerin kalın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz.
Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz.
Çıtır çıtır patatesli börek tarifimiz servise hazır.
Afiyet olsun...