KADİR TEKİN
Ev yapımı pizza, zincir restoranlardan aldığınız pizzalara taş çıkartacak kadar lezzetli, taze ve sağlıklı. Öte yandan incecik çıtır hamuru, bol malzemesi, ve uzayan peyniriyle evde pizza yapmak, dışarıda hazır almaktan çok daha sağlıklı.
Zincir markalarda satılan hazır pizzadan farkı olmayan bu tarifi evde en kolay şekilde yapmak için ihtiyacınız olan tek şey birkaç basit malzeme ve kısa bir zaman. İşte zincir markaların pizzalarından farksız nefis pizza tarifi...
Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
1/2 su bardağı domates sosu
Dilediğiniz pizza malzemeleri (sucuk, zeytin, mantar, biber, mısır, vs.)
İlk olarak, ılık suya şeker ve kuru mayayı ekleyin, karıştırıp 10 dakika kadar bekletin.
Unu geniş bir kaba alın, tuzu ekleyin ve ortasında bir havuz açın. Maya karışımını bu havuza dökün, zeytinyağını ekleyin ve yavaşça karıştırarak hamuru yoğurun. Hamur pürüzsüz ve elastik hale gelene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamuru top haline getirin, üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat kadar sıcak bir yerde mayalanması için bekletin.
Hamur kabardıktan sonra, hafif unlanmış bir yüzeyde hamuru açın. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine domates sosunu sürün.
Üzerine bolca mozzarella peyniri serpin ve dilediğiniz malzemeleri ekleyin.
Önceden ısıtılmış 220°C fırında 15-20 dakika, hamur altın rengini alana kadar pişirin.
Pizzanızı fırından çıkardıktan sonra sıcak servis yapmaya özen gösterebilirsiniz.
Pizza tarifiniz hazır, afiyet olsun!