En kolay ev yapımı suşi tarifi! Suşi nasıl yapılır?

Suşi tarifi son yıllarda mutfağımıza giren Uzak Doğu lezzetlerinin başında geliyor. Üstelik artık birçok kişi ev yapımı suşiyi tercih ediyor. Peki, evde suşi nasıl yapılır? Suşinin püf noktası nedir? Japonya'nın sevilen lezzeti suşi pratik fakat hazırlanması özel ilgi isteyen bir yemektir. Suşinin temel malzemeleri arasında somon balığı, sushi pilavı, wasabi ve yosun yaprağı yer alıyor. Ev yapımı suşi yapmak isteyenler için işte adım adım suşi tarifi ve malzemeleri...

Ev yapımı suşi tarifi merak ediliyor. Uzak Doğu lezzeti olan suşi artık ülkemizde de çok sevilen bir çeşit hâline geldi. Somon balığı, yosun yaprağı ve salatalık gibi malzemelerle hazırlanan suşinin yapımında malzemelerin sırası ve sosu oldukça önemli. Japonya'ya özgü bu lezzeti evde kolayca deneyebilirsiniz. Suşi sosu, suşi malzemeleri ve adım adım ev yapımı suşi tarifi sizlerle...

SUŞİ(SUSHİ) MALZEMELERİ

1 ince dilim füme somon ya da ton balığı

1 adet nori (yosun yaprağı)

1 kâse sushi pilavı

1 kâse pirinç sirkesi

2 ince dilim salatalık

1 tatlı kaşığı wasabi

1 tutam susam

Serviste kullanmak için soya sosu

EVDE SUŞİ TARİFİ

Ev yapımı suşi sanıldığı kadar zor değil. Sushi hazırlama da en önemli nokta parazit içermeyen kaliteli su ürünlerinin kullanılmasıdır.

Streç ile kaplanmış bambu hasıra parlak tarafı altta kalacak şekilde noriyi (yosun yaprağını) koyun ve pirinç sirkesiyle hafifçe ıslatın.

Elinizi sirkeli su ile ıslatın ve hazırladığınız sushi pilavından bir parça alın. Pilavı norinin üzerine eşit ve üst taraftan 1 parmak boşluk kalacak şekilde yayın. (parmak uçarınızı pirinç sirkesi ile ıslatırsanız elinize yapışmaz)

Yaydığınız pilavın üzerine şerit halinde wasabi sürün. Wasabi sürdüğünüz kısıma ince dilimlenmiş çiğ somon ve salatalığı yerleştirin, salatalıkların üzerine susam serpin.

Bambu hasırın size bakan tarafını hafif kaldırarak bıraktığınız 1 parmak boşluğa kadar çok sıkmadan sarın.

Bıraktığınız 1 parmak boşluğa gelince bambunun ucunu hafifçe kaldırarak norinin yapışmasını sağlayın.

Hazırladığınız ruloyu 6 eşit parçaya bölün ve servis tabağına alın. Soya sosu ya da zencefil turşusu ile servis yapın. Afiyet olsun...

SOYA SOSU, WASABI NEDİR?

Suşinin püf noktalarından biri de sosudur. Soya sosunu marketlerde kolayca bulabilirsiniz. Minik sos tabaklarına dökerek isteğe bağlı olarak hardalımsı bir acılığa sahip olan WASABİ den alınıp bu sosa eklenir ve karıştırılır. Wasabi havuç gibi, turp gibi bir kök bitkisidir. Wasabi sosu da bu kökün rendelenmesiyle elde edilir. Suşiyi sosa batırarak yiyebilirsiniz.