En kolay ekler tarifi

Ekler tarifi genelde araştırılır. Çünkü herkes kendisi için en kolay tarifi arar. Her ekler tarifi mutlaka uğraştırıcıdır. Sadece en önemlisi eklerin püf noktasına dikkat etmek. Ekler hamuru, kreması ve çikolatası olmak üzere 3 aşamada yapılıyor. İşte en kolay ekler tarifi...

Ekler tarifini birebir tutturmak istiyorsanız mutlaka eklerin püf noktasını okumanız gerekiyor. Bu nedenle önce püf noktaları ardından tarifi anlattık. İşte nefis tadıyla en kolay ek tarifi ve malzemeleri...

EKLERİN PÜF NOKTASI

Eklerin püf noktası tereyağının oda sıcaklığında olması ve hamura karışımı önemlidir. Unu mutlaka elekten geçirdikten sonra karışıma ilave edin.

EKLER TARİFİ MALZEMELERİ

4 yumurta

Oda sıcaklığında 125 gr tereyağı

1 su bardağı su

1 su bardağı un

1 çorba kaşığı şeker

Bir çay kaşığından az tuz

Kreması için

2 yumurta sarısı

2 su bardağı süt

Yarım su bardağı şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı buğday nişastası

1 çorba kaşığı un

1 paket vanilya

Üzeri için

2 paket bitter çikolata (160 gr)

EKLER TARİFİ

1. Ekler tarifi için önce bir kapta yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edin ve tereyağını karışıma yedirin.

2. Unu elekten geçirdikten sonra tuzla birlikte karışıma ekleyin. Suyu yavaşça gerektiği kadar kullanın ve ele yumuşak bir hamur elde edin. Yumuşak hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Hamuru 180 derece fırından üstü, altı hafif kızarana kadar pişirin.

3. Hamur pişerken bir yandan da kremayı hazırlamaya başlayın. Küçük bir tencerede yumurta sarıları ve şekeri çırpın, sütü karışıma ilave edin. Şekerler eridikten sonra un ve nişastayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.

4. Kremanın kıvamı katılaşmaya başlayınca tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.

5. Kıvamı alan kremayı ocaktan alın. İçine vanilyayı ekleyip son bir kez daha karıştırın.

6. Kremayı soğutmak için geniş bir kaba alın, soğuyana kadar kabuklaşmaması için bir spatula yardımıyla karıştırın.

7. Kremayı sıkma torbasına alın. Soğuyan ekleri bıçak ile kesip içlerini krema ile doldurun.

8. Üzerine bitter çikolata eriterek servis edebilirsiniz. Ekler çay yanına sunulmaya hazır. Afiyet olsun...

Güveç nasıl yapılır?

Üstü şekerli asker kurabiyesi tarifi

Sosyete mantısı tarifi

Boşuna taklit etmeyin dediğimiz 3 burç