En kolay domates çorbası tarifi

Kaşarlı domates çorbası tarifi iftara hem kolay çorba tarifi hem de her yemeğin yanına gidiyor. Eğer hâlâ çorba tariflerini araştırıyorsanız evde bulunan malzemelerle domates çorbasını yapabilirsiniz. İşte adım adım kaşarlı domates çorbasının yapılışı...

Kaşarlı domates çorbası evdeki ezik domatesleri değerlendirmek için harika bir çorba çeşididir. Hemen hemen her yemeğin yanına giden kaşarlı domates çorbası çocuklar tarafından da sevilen bir çorbadır. Üzerine rendelenmiş kaşarıyla iştah kabartan domates çorbası tarifi haberimizde...

DOMATES ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet domates

1 çay bardağı süt

Yarım yemek kasığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı ya da zeytinyağı

3 yemek kaşığı dolu dolu un

Tuz ve karabiber

Üzeri için;

Rendelenmiş kaşar peyniri

KAŞARLI DOMATES ÇORBASI TARİFİ YAPILIŞI

Domates çorbası için önce domatesleri robottan geçirin. Bir tencereye yağı koyun ve üzerine domatesleri ekleyin. Soteledikten ve domatesleri öldürdükten sonra salçayı ekleyin. Kapağını kapatın ve birkaç dakikanın ardından unu da ekleyip hızlıca karıştırın.

Daha sonra sıcak suyu da yavaşça ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Domates çorbası kaynayınca bir su bardağı süte çorbadan bir kepçe koyup sütün kıvamını çorbaya uygun hâle getirin. Domates çorbasının püf noktası burasıdır.

Daha sonra yavaşça ilave edip karıştırın. Çorba kaynayınca iki dakika daha kaynatıp tuzunu karabiberini ekledeikten sonra kaşarla süsleyerek servis yapabilirsiniz.