En kolay çiğ börek tarifi! Çiğ böreğin püf noktası

Çiğ börek tarifi yemekten önce kolay ara sıcak tarifi arayanların ya da çay yanına atıştırmalık isteyenlerin tercihi oluyor. Peki, çiğ börek nasıl yapılır? Çiğböreğin püf noktası nedir? Çiğ börek kıyma harcının hamur içine yerleştirilmesi ve kızartılmasıyla hazırlanır. İşte en kolay çiğ börek tarifi ve malzemeleri...

Çiğ börek tarifi ara sıcak veya ara öğünlerin kurtarıcısı oluyor. Nefis kıymalı harcıyla açlık hissini gideren çiğ börek evde bulunan malzemelerle yapılıyor. Çiğ böreğin tek zahmetli kısmı hamurunun yoğrulması ve kızartılmasıdır. İşte çiğ börek tarifi ve çiğ böreğin püf noktası...

ÇİĞ BÖREK TARİFİ MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı sirke

3 su bardağı un(Kıvama göre artırılabilir)

KIYMALI HARÇ MALZEMELERİ

250 gram kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

Çok az su

Kızartmak için:

1/2 su bardağı sıvı yağ

ÇİĞ BÖREK TARİFİ

Çiğ börek tarifi için önce kıymalı harcı hazırlayın. Kıymalı harcı biraz sulu olması gerekiyor. Çiğ böreğin püf noktalarından biri de budur.

Harcımız hazır şimdi de hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Hamuru ufak bezelere ayırın.

Bir merdane yardımıyla orta büyüklükte bir tabak boyutunda açın. Çıtır çıtır olmasını isteyenler olabildiğince ince açmalıdır.

Açtığınız hamurun ortasına kıymalı harçtan koyun ve yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarının iyice yapışmasını sağlamak için bir kapak yardımıyla kesin.

Kızgın yağda güzelce kızartın. Çiğ böreğin püf noktalarından biri de budur. Yağ kızgın olmazsa hamur yağı çeker ve aşırı yağlı olur. Kızaran çiğ börekleri servis edebilirsiniz.