Brüksel lahanası tarifi merak ediliyor. Sadece birkaç malzemeyle Brüksel lahanasını lezzetli hâle getirebilirsiniz. Brüksel lahanasını bir yemek yanında garnitür gibi de sunabilirsiniz. İşte kavrulmuş Brüksel lahanası tarifi...
MALZEMELER
Brüksel lahanası
3 yemek kaşığı iyi zeytinyağı
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
3/4 çay kaşığı tuz
BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ
Brüksel lahanası tarifi için önce Brüksel lahanalarının kahverengi uçlarını kesin ve sarı dış yapraklarını çıkarın. Bunları bir kapta zeytinyağı, tuz ve karabiberle karıştırın.
Bir tepsiye dökün ve dışları gevrek ve içi yumuşayana kadar 35-40 dakika kızartın. Dileyenler fırında da yapabilir.
Eşit şekilde kızarması için tavayı ara sıra sallayın ve tuzu da serptikten sonra sıcak servis edin. Afiyet olsun...