En kolay Brüksel lahanası tarifi! Etli ve etsiz Brüksel lahanası tarifleri

Brüksel lahanasıyla yapılan yemek tarifleri ''Bugün ne yemek yapsam?'' diye düşünenler tarafından araştırılıyor. Brüksel lahanası ile etli yemek ya da zeytinyağlı yemekler yapabilirsiniz. İşte mutfakta Brüksel lahanası ile gelen lezzetler...

Brüksel lahanası mutfağın en zengin besinleri arasında yer alıyor. Brüksel lahanasıyla hem etli hem de zeytinyağlı yemekler yapabilirsiniz. Yüksek miktarda C vitamini bulunduran Brüksel lahanası bağışıklığı artırıyor ve kollajen üretimi de destekliyor. İşte Brüksel lahanası ile yapılan yemekler...

ETLİ BRÜKSEL LAHANASI YEMEĞİ

Etli Brüksel lahanası tarifi malzemeleri arasında kuşbaşı dana eti, Brüksel lahanası, sıcak su, kuru soğan, kırmızı kapya biber, biber salçası, limonun suyu, tuz ve istenen baharatlar yer alıyor.

Önce Brüksel lahanalarının saplarından ayırın ve uzunlamasına ikiye bölüp yıkayıp süzgeçte bekletin. Geniş bir tencereye etleri koyup, orta ısılı ateşte zeytinyağını ekleyin etleri kavurun. Yemeklik ince doğranmış soğanı ekleyin, sıcak suyu da ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Etler suyunu tamamen çekince salçayı, ince halka doğranmış kapya biberi ve Brüksel lahanalarını tencereye ekleyin. Sık sık karıştırarak kavurun ve sıcak suyu ilave edin. Tuz, baharatlar ve limon suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

ETSİZ BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ

Etsiz Brüksel lahanası için malzemeler arasında kuru soğan, Brüksel lahanası, havuç, patates, salça, sarımsak, karabiber, zeytinyağı ve tuz yer alıyor.

Etsiz Brüksel lahanası için lahanaları temizleyip bol su ile yıkayın. Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Ardından patates ve havucu soyup küp küp doğradıktan sonra tavaya ekleyin. En son lahanaları da ekleyip kavurun. Üzerine salça, karabiber, tuz ve bir miktar su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun...

KIYMALI BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ

Kıymalı Brüksel lahanası tarifini de etli Brüksel lahanası tarifi gibi pişirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken et yerine kıyma koymak.

BRÜKSEL LAHANASI GRATEN TARİFİ

Brüksel lahana graten tarifi için malzemeler arasında patates, Brüksel lahanası, krema, süt, kaşar, tuz ve karabiber yer alıyor.

Brüksel lahanası graten tarifi oldukça kolay. Öncelikle patatesleri soyun ve yuvarlak kesin. Bir tencereye süt, krema ve patatesleri alın. Tuzu ve karabiberi de ekleyip güzelce karıştırın. Brüksel lahanalarının da üst dallarını kopararak temizleyin.

Bir tencerede su kaynatın, şeker, tuz ve lahana ilave edin ve lahanaları pişirin. Bir borcama patatesleri alın, lahananın suyunu süzün ve patatesin olduğu tencereye ekleyin. Artan kremayla iyiçe karıştırın ve borcamdaki patateslerin üzerine yayın. Üzerine kaşar serpin ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin.