Mercimek köftesi tarifi mutfakla arası iyi olanlar tarafından araştırılıyor. Hem misafire hem de ailenize ikram edebileceğiniz mercimek köftesi sofrada iştah kabartıyor. Ara öğün ya da ara soğuk olarak ikram edilen mercimek köftesinin yapılışı oldukça basit.
Mercimek köftesi evde bulunan malzemelerden yapılıyor. Mercimek köftesinin püf noktası ise köfteyi iyi yoğurmak. Limon ve kıvırcıkla servis edebileceğiniz mercimek köftesi tarifi ve malzemeleri haberimizde...
MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Su bardağı köftelik bulgur
4 Su bardağı su
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Çorba kaşığı domates salçası
4 Dal kıyılmış taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 Çay kaşığı toz kimyon
Yarım adet limon
Bir miktar tuz
1 Adet kıvırcık marul ve limon (sevis için)
MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ YAPILIŞI
Mercimek köftesi tarifi için öncelikle mercimekleri yıkayın. Bir tencereye alın ve yumuşayana kadar pişirin.
Sıcakken bulguru ilave edin ve karıştırın. Bulgurlar şişene kadar bekleyin.
Bu esnada zeytinyağı ve soğanı iyice solana kadar kavurun. Mercimekli bulgurun üzerine dökün ve karıştırın.
Kalan malzemeleri salçaları, taze soğanı, maydanozu, kimyonu ve limon suyunu ilave ettikten sonra bir süre karıştırın daha sonra bütünleşene kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve kıvırcık marul serilmiş tabağa köfte şeklinde sıkıp servis edin. İsteğe göre şekilleri yuvarlak veya uzun da yapılabilir. Mercimek köftesi nefis lezzetiyle yenmeye hazır. Afiyet olsun...