KADİR TEKİN
Tavuk ciğeri, besleyici ve düşük kalorili bir seçenek olmasının yanı sıra, demir, B12 vitamini ve protein açısından oldukça zengindir. Bu özellikleri sayesinde sağlıklı bir akşam yemeği için mükemmel bir tercihtir. Ayrıca tavuk ciğeri, kolayca pişirilebilir ve farklı malzemelerle zenginleştirilebilir, bu da ona geniş bir kullanım alanı sağlar. Eğer protein kaynağınızın sağlıklı ve pratik olmasını istiyorsanız, tavuk ciğeri ideal bir alternatif olacaktır.
Yoğun iş temposu ve akşam yemeklerinde zaman kaybı, hepimizin yaşadığı sorunlardan biri. Ancak, lezzetli, pratik ve sağlıklı bir akşam yemeği hazırlamak sandığınızdan daha kolay! Tavuk ciğeri, zengin besin değerleri ve kolay hazırlanabilirliği ile akşam sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Bu lezzetli yemeğin sırrı ise püf noktası olan suyu kullanmaktan geçiyor.
Tavuk ciğeri, hem pratik hem de besleyici bir yemek alternatifi olarak, akşam sofralarınızı şenlendirecek. Püf noktasındaki suyu kullanarak ciğerinize ekstra lezzet katabilir, sofranızı hem sağlıklı hem de lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca, kısa sürede hazırlanan bu tarif, hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek sunar. Akşam yemeğinizi hem hızlıca hem de muazzam bir lezzetle hazırlamak için işte bu pratik tavuk ciğeri tarifi...
Malzemeler
500 gram tavuk ciğeri
2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
1 adet büyük soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 su bardağı su (püf noktasındaki suyu kullanacağız!)
1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Hazırlık Aşamaları
Tavuk ciğerini temizleyin ve zarlarını, bağ dokularını ayırın. Eğer ciğer büyükse, parçalayarak daha küçük dilimlere ayırabilirsiniz.
Büyük bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve orta ateşte ısınmaya bırakın. Ardından ince doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyin. Soğanlar yumuşayıp hafifçe karamelize olana kadar, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin.
Soğanlar ve sarımsaklar yumuşadıktan sonra, doğradığınız tavuk ciğerlerini tavaya ekleyin. Ciğerleri, her tarafı eşit şekilde pişene kadar karıştırarak soteleyin. Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın.
Tavuk ciğeri suyunu salar, fakat bu suyun içinde pişmek, ciğerin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Bir su bardağı suyu tavaya ekleyin ve ciğerleri kapağını kapatarak kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Suyun buharlaşmasını sağlayarak ciğerin tam kıvamına gelmesini bekleyin.
Tavuk ciğeri piştiğinde, üzerine tereyağı ekleyin ve karıştırarak iyice erimesini sağlayın. Bu, ciğerin daha lezzetli ve yumuşak olmasına yardımcı olacaktır. Dilerseniz, pul biber ekleyerek yemeğinize ekstra lezzet katabilirsiniz.
Tavuk ciğerini sıcak olarak, yanında pilav veya taze salata ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, ciğerin üzerine biraz limon suyu sıkarak farklı bir tat katabilirsiniz.
Tavuk ciğeri pişirirken su eklemek, yemeğin yumuşak ve sulu olmasını sağlar. Ciğerin fazla kurumasını engelleyerek lezzetinin ve dokusunun korunmasına yardımcı olur. Suyu, tavuk ciğerinin doğal aromasını ortaya çıkarırken, aynı zamanda yemeği daha besleyici hale getirir. Bu püf noktası, özellikle tavuk ciğerini hazırlarken lezzetli bir sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır.