ELİF ÇARMAN
Kolay ve pratik bir akşam yemeği arıyorsanız tavuk ciğeri tarifini deneyebilirsiniz. Tavuk ciğeri hem çok lezzetli hem oldukça kolay bir tarif. Doyurucu bir tarif olan tavuk ciğeri kısa sürede pişiyor. Peki en kolay tavuk ciğeri nasıl hazırlanır? Tavuk ciğerinin püf noktaları neler? Adım adım tavuk ciğeri tarifi...
450-500 gram tavuk ciğer,
1 çorba kaşığı un,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
Kekik,
Karabiber,
Kimyon,
Tuz,
1 adet büyük kuru soğan,
Birkaç adet maydanoz,
Hazırlanışı:
Öncelikle ciğeri yıkayın ve beyaz görülen kısımlarını kesin.
Küçük küçük doğradığınız ciğerleri tavaya koyun ve kısık ateşte kapağı kapalı halde pişirin.
Suyunu çektiğinde yağ ilave edin.
Yağ ile kızarmaya başlayan ciğerlere tercihe göre tuz, karabiber, kekik ve kimyon ilave edin.
Ocaktan almaya yakın 1 yemek kaşığı unu ciğerlerin üzerine serpin ve karıştırın.
2-3 dakika un kokusu geçmesi için kavurun ve ocağı söndürün.
Kuru soğanları piyazlık doğrayın ve elle ovun. Ciğerlere ekleyin yanına ekleyin.
Servis tabağına alın. Doğranmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Tavuk ciğeri tarifiniz hazır, afiyet olsun!Ciğerleri pişirirken fazladan su eklemek yerine kendi kendine suyunu çekmesini bekleyin.
Ciğerin içerisine domates sosu ya da küçük küçük doğradığınız domateslerden ekleyebilirsiniz. Bu tavuk ciğeri tarifinizi daha lezzetli hale getirebilir.
Tavuk ciğer tarifini hazırlarken eklediğiniz un kokusunu alıyor. Öte yandan istediğiniz baharat çeşidini de yemeğinize ilave edebilirsiniz.